bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Олена Кузнецова: «Проросте кожне зерно благодійності»
21.08.2014

 Сьогодні ГУРТ знайомить Вас з волонтерською історією Олени Кузнецової - людини, яка небайдужа до життя та здоров'я дітей. Читайте та лишайте коментарі!

Проведення тренінгу

На тренінгу, який проводила Херсонська міська громадська організація «Асоціація ХХІ століття» я почула жахливі цифри поширенння ВІЛ-інфекції серед дорослих та дітей у моєму рідному місті Нова Каховка Херсонської області. Я, Кузнецова Олена Геннадіївна, вирішила допомагати дітям з малозабезпечених сімей, дітям-інвалідам з невиліковними хворобами (ВІЛ) на волонтерській основі, тому що я жінка і мати.

Свято Нового року

Я вирішила діяти поступово. 

 Перший крок – підготувати землю для посіву. Для цього треба було з’ясувати рівень знань дорослих та молоді про соціально-небезпечні хвороби. Зібравши команду однодумців, підготували й провели вуличне соціальне опитування в нашому місті на тему ВІЛ/СНІДу. Було опитано 298 мешканців міста; 98% знають засоби профілактики; 94% відомо, де можна здати аналізи на ВІЛ. Тобто, 96% опитаного населення міста обізнані з питань безпечної сексуальної поведінки та наслідків епідемії ВІЛ/СНІДу. Але сумна статистика збільшення випадків виявлення хворих не зменшується.

 Другий крок – кинути зерно. Я і мої помічники  підготували  школярів, студентів та вчителів до проведення міні-лекцій з питань здорового способу життя та безпечної поведінки. Під час благодійних акцій (до Нового року, «Рюкзачок», до 1 грудня 2013р.) збирали кошти на придбання наборів шкільного приладдя, новорічних подарунків та проведення новорічного ранку.

 Третій крок – внести добрива. Мені вдалося привернути увагу влади міста, лікарів, великої кількості небайдужих громадян, школярів та учнівської молоді до причин та наслідків захворювання на ВІЛ/СНІД. В кінці року нас, активістів, запросили на молодіжний Форум, присвячений 1грудня – Дню толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.

Соцопитування            

Моя волонтерська робота принесла користь не тільки мені, а й громаді м. Нова Каховка. А саме:

- діти шести шкіл міста і політехнічного коледжу набули знання з питань профілактики ВІЛ/СНІДу. Під час проведення міні-лекцій хлопці та дівчата навчались в інтерактивній формі подавати своїм одноліткам матеріал з питань людських стосунків, які турбують молодь, доступною для них мовою;

- потім, у своїх навчальних закладах проводили класні години, лекції, бесіди з однолітками з профілактики ВІЛ/СНіДу та збір коштів на Новорічні подарунки для дітей соціально незахищених верств населення.

  Було проведено 18 занять та охоплено 384 чоловіка. Переможцями стали: ЗОШ № 1, ЗОШ № 8, НК ПК. Їх нагородили походом у боулінг у Каховський розважальний комплекс «Премьер». 

 Мер м. Нова Каховка особисто надав кошти та сприяв проведенню Новорічного ранку в кінотеатрі  «Юність». 30 дітей, яких торкнулась епідемія ВІЛ/СНІДу, мали можливість прийти на свято й  одержали солодкі подарунки. 12 дітям, яких виховують опікуни та родичі похилого віку, зібрані набори шкільного приладдя.      

 Волонтерство допомогло мені розвинути в собі лідерські якості, небайдужість до проблем моїх співгромодянь, підвищити самооцінку, розширити коло знайомих та вдосконалити комунікативні навички. Також я опанувала нові засоби спілкування (інтернет).

 Волонтерувати варто, тому що з’являється можливість долучитися до суспільно важливої справи, приносити користь дітям та дорослим, показати мешканцям міста, як їхні благодійні внески перетворюються на конкретні святкові подарунки, на допомогу школярам з малозабезпечених сімей.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.