bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дмитро Таран: «Інтереси громади - пріоритет волонтерської дільності»
22.08.2014

Волонтерство Дмитра Тарана має 9 років історії. Чим особливим став 2013 рік - читайте у статті.  

Волонтерською діяльністю я почав займатися ще 2005 р., коли навчався в 11 класі Полтавської ЗОШ № 24. Питання, які я вирішував, стосувалися дозвілля молоді мікрорайону Яківці міста Полтави (облаштування дитячих та спортивного майданчика, ремонт даху бібліотеки, створення Кімнати школяра у мікрорайоні Яківці). Мета моєї волонтерської  діяльності – вирішення конкретної проблеми та досягнення позитивного для громади результату. Коли я частково вирішив ще в 11 класі проблеми дозвілля мешканців мікрорайону, де проживаю, мені стало цікаво застосувати свої навички та знання й для реалізації інших суспільно-важливих проектів у своїй громаді.

            Якщо брати конкретно 2013 рік, то в цей період я на волонтерських засадах працював у різних напрямах суспільно-громадської проблематики: комунальне господарство та благоустрій, соціальний захист населення, співпраця влади й громади задля спільного вирішення проблем.

            Волонтерство розвиває

Вважаю, що моє волонтерство у 2013 р. є корисним для громади мікрорайону Яківці, оскільки було досягнуто непоганих результатів. Хотілося б відзначити мою спільну діяльність з КП «Міськсвітло». Упродовж 2013 р. мною було обстежено кожну вулицю мікрорайону Яківці та виявлено світильники зовнішнього освітлення, які не працюють. Потім я розробив маршрут ремонту світильників та направив звернення до КП «Міськсвітло», керівництво якого виділило під мій контроль своїх фахівців. За період моєї роботи над цією проблемою було відремонтовано близько 100 світильників та встановлено 20 нових світильників. Нині мешканці звертаються до мене з питань освітлення мікрорайону, а я в свою чергу вирішую ці питання з фахівцями.

Також у 2013 р. мені вдалося реалізувати ініціативу з виявлення відкритих люків на вулицях сел. Яківці. Було виявлено відкриті люки та визначено їх балансоутримувачів. Вдалося встановити близько 15 люків як в Яківцях так і в місті. Цю ініціативу намагаюся далі реалізовувати й нині.

            У 2013 р. мною було проведено моніторинг посадки інвалідів в тролейбуси та направлено лист до Полтавської міськради щодо необхідності, аби водії нових тролейбусів  допомагали при посадці інвалідам.

Спільно з представниками Київського райвиконкому ремонтував дитячий майданчик, який радує мам та дітей у мікрорайоні Яківці.

            У 2013 р. надавав консультації мешканцям з оформлення пенсії та пільг. Волонтерською діяльністю слід займатися, адже добро, зроблене для людей, приносить радість і самому волонтеру. Особисто я завжди милуюся тим конкретним, чого вдалося досягти. Приємно чути й слова подяки від громади, якій я завжди готовий допомогти. Зрештою своєю діяльністю ми покращуємо й свої знання, які в подальшому будуть використані для допомоги людям. Значних результатів у вирішенні суспільно-громадських питань було досягнуто спільною роботою з органами місцевого самоврядування. Творимо разом добро – творимо щоб жити!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.