bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Анатолій Кноль: «З малечку мене вчили бути чуйним і реагувати на проблеми людей»
03.09.2014

Про те, чому варто займатися волонтерством, нам розповів Анатолій Кноль -  лауреат конкурсу у номінації  «Охорона здоров’я та здорового способу життя».

Я почав займатися благочинністю та волонтерською роботою 25 років тому, навчаючись в медичному училищі. Чому так сталося? Не знаю, можливо, тому, що з малечку мене вчили бути чуйним і реагувати на проблеми людей…

З 1987 року працюю в  медико-соціальному центрі, де надаю лікарську медичну допомогу, займаюсь як волонтер соціально-побутовою  допомогою, навчаю населення навичкам першої медичної допомогу й догляду за хворими вдома.

За 2013 рік в медико-соціальному центрі прийнято 3 973 чоловік. Там надали медичну допомогу 2 113 особам, 76 отримали консультації лікарів, соціально-побутову допомогу забезпечили 1 853 пацієнтам.

Але не тільки за медичною допомогою сюди приходять пацієнти. В більшості хворі - одинокі люди, які потребують розради, теплого душевного слова. Вони несуть сюди свої проблеми, негаразди, бо завжди відчувають підтримку, добре слово й турботу, тому що в Червоному Хресті працюють  люди милосердні, терплячі та ввічливі. Вони з любов’ю ставляться до людей, відчуваючи їхній біль як свій. Ось чому варто займатися волонтерством.

 В березні волонтерська група з числа лікарів та медичних сестер проводила бесіди та лекції з профілактики туберкульозу, запрошувала трудові колективи та мешканців району на проходження флюрографічного обстеження. Щорічно в квітні-травні проходить Всеукраїнський місячник Червоного Хреста, під час якого проводят збір коштів, продуктів харчування, одягу та взуття для надання адресної допомоги найбільш незахищеним самотнім громадянам похилого віку, багатодітним сім’ям, іншим вразливим верствам населення.

Кожного року в травні я допомагаю проводити місячник Червоного Хреста  до Дня захисту дітей, під час якого збираємо кошти  для надання адресної допомоги найбільш незахищеним багатодітним сім’ям та дітям з інвалідністю. Проводимо конкурси малюнків на асфальті та різні заходи в дошкільних закладах, де є діти з особливими потребами.

В червні проводимо акції до Всесвітнього Дня донора, в межах якої ми проводимо лекції та бесіди серед молоді й акції зі здачі крові молодими донорами та активістами.

Цього ж року провели акції зі здачі крові для постраждалих під час революції гідності - 20 осіб, до Дня донора - 14 осіб та для постараждалих під час проведення АТО - 9 донорів

У вересні працюватимемо з учнівською молоддю з питань надання першої медичної допомоги. Проводимо акції на майдані міста по роз'ясненню правил першої долікарської медичної допомоги, вимірюємо артеріальний тиск, пропагуємо здоровий спосіб життя.

Кожного року я організовую та беру участь в проведенні акцій до Дня боротьби з ВІЛ/СНІДом. В рамках цієї акції створюємо флешмоби, мультімедійні лекції, конференції та просто бесіди з різними групами людей, готуємо агітаційні матеріали (листівки, рекламки, календарики та різного типу інформаційні довідники). Я розробив інформаційний мінімум для школяра англійською, німецькою, польською та українською мовою у вигляді диктантів для учнів середніх шкіл з 1 по 11 клас, різної степені важкості та з розробками заходів.

Чи варто цим займатися, вирішувати вам. Оцінювати роботу - теж ваша прерогатива. Самому важко робити якісь оцінки. Користь від цієї роботи, думаю, є, тому що навіть зернина, кинута на підготовлену землю, проростає.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.