bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ТОП-8 немейнстрімових видів спорту в Україні
24.07.2016

У світі все більш популярними стають незвичайні вид спорту, які поки що не дуже поширені в Україні, але від того не менш цікаві. ГУРТ підготував добірку з 8 цікавих і незвичайних спортивних ігор для тих, хто хоче урізноманітнити свої спортивні захоплення.

Алтимат

Алтимат — це командний неконтактний вид спорту з літаючим диском (фрисбі). Гра ведеться двома командами у прямокутному полі з зонами на кінцях. Ціль — пасами провести диск через ігрове поле до зони суперника, де його мусить зловити один з гравців команди. Перша команда з алтимату з’явилася у Києві в 1995 р. У 2003 році  зареєстровано Федерацію фрізбі України, попередника УФЛД.  Федерація займалася популяризацією алтимату, проведенням офіційних змагань та зв’язками з міжнародними організаціями літаючих дисків. На сьогоднішній день алтимат представлений у 18 містах України. Починаючи з 2006 року, проводиться офіційний Чемпіонат України.

Кьорлінг

Кьорлінг — олімпійський вид спорту, гра на льоду між двома командами, мета якої розташувати важку гранітну шайбу (камінь) ближче до цілі, ніж шайба команди-супротивника.  Раніше у кьорлінг грали на заморожених озерах та ставках. Проводити час у такий спосіб за сприятливої погоди досі популярно у деяких країнах, але всі національні та міжнародні змагання з кьорлінгу тепер відбуваються на закритих катках. Керлінг входить до програми Олімпійських ігор, починаючи з Олімпіади 1998 в Нагано. Всеукраїнську федерацію кьорлінгу було створено в 2002 році. У Києві в 2015 р. відбувся перший чемпіонат України з кьорлінгу.

Регбі

Регбі — олімпійський вид спорту, спортивна командна гра, в яку грають на прямокутному полі м'ячем овальної форми. Метою гри є приземлення м'яча у заліковому полі або ж забиття його ногою над перекладиною воріт у межах, позначених двома стійками. В Україні в 1962—1963 роках, коли на базі студентських спортивних клубів і в спортивних товариства були створені перші регбійні команди. Федерація регбі України була заснована 16-го грудня 1991 року. Починаючи з 1993 року, збірні команди України беруть участь у відбіркових матчах чемпіонату Європи і кваліфікаційних етапах до Кубку світу.

Американський футбол

Американський футбол — командний вид спорту з м'ячем. Мета гри — просувати м'яч у бік кінцевої зони на половині поля суперника і заробляти очки.  Американський футбол в Україні виник у 1989 році. Першою командою, яка грала ще в чемпіонаті СРСР, стали «Харківські Атланти». Пізніше були створені команди в інших містах, і в 1993 році вдалося провести перший чемпіонат. З того часу було зіграно 12 сезонів у старій історії футболу.1993 року відбувся перший чемпіонат України з американського футболу.  В Україні всі команди аматорські. Ніхто з членів клубів – ані тренери, ані гравці не одержують зарплатні.

Петанк

Петанк  - гра метою якої є, стоячи всередині кола, кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі . Гра в сучасній формі виникла в 1907 році в на півдні Франції. У Франції в петанк  популярний вид спорту в який грають близько 17 мільйонів осіб Петанк в Україні почали грати з початку нульових в Києві та Ужгороді. В 2007 році в Ужгороді створена Федерація петанку України. На даний момент до федерації входить 9 клубів та 14 обласних підрозділів.

Лакрос

Лакрос — це командна гра з твердим гумовим м'ячем, який переносять полем за допомогою кросів — сіток на довгій ручці. Метою гри є забити гумовий м'яч в ворота Це дуже видовищний вид спорту: за гарної гри м'яч стрімко літає полем, ледь торкаючись землі. 29 березня 2014 р. у Вінниці відбувся перший турнір в в Україні по лакросу.

Хокей з м'ячем

Хокей з м'ячем - спортивна командна зимова гра, яка проходить на льодовому полі за участі двохкомандУкраїнська федерація хокею з м'ячем була заснована у 2007 року. Під егідою федерації проводяться національні першості серед дорослих та юнаків, розіграші кубку країни, регіональні змагання, доросла та юнацька збірні України беруть участь у чемпіонатах світу, а клуби в міжнародних змаганнях як в Україні, так і за її межами. У березні 2011 року організація офіційно вступила в міжнародну Федерацію. 

Ґо

Ґо  -  стародавня китайська стратегічна настільна гра для двох гравців, поширена в країнах Східної Азії та, меншою мірою, в усьому світі. Гра з'явилась у Китаї понад 2 тисячі років тому. Грають у го, ставлячи по черзі чорні та білі камені на дошку з решіткою горизонтальних та вертикальних ліній. Ціль гри — захопити якомога більшу територію на дошцікаменями свого кольору, не дозволяючи супротивнику оточити свої камені. Незважаючи на прості правила, стратегія гри може бути дуже складною. Професійні гравці роками відшліфовують свою майстерність. Ґо в Україні розвивається із середини 1970-х, завдяки зусиллям ентузіастів-любителів. Клуби ґо є в  багатьох український містах.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.