bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Візуалізація даних: що це таке і для чого вона потрібна
26.03.2017

Фізіологічно людина влаштована так, що зорове сприйняття є основним каналом отримання знань про світ. Через зір ми сприймаємо близько 90% інформації.

Результати багатьох досліджень показують, що продуктивність праці людини, яка використовує візуальну інформацію, на 17% вища. Завдяки унаочненню ми запам’ятовуємо такі деталі, які б з тексту не привернули уваги.

Коли інформація надходить до нас не просто у вигляді набору букв, а з картинками, схемами та іншими візуальними цікавинками, вона, безсумнівно, сприймається значно легше.

Погодьтeсь: для того, щоб запам’ятати алгоритм, написанe потрібно прочитати декілька разів, тоді як з картинки всe зрозуміло одразу.

Візуалізація даних – це графічна презентація інформації, завдяки якій можна лаконічно представити в зображенні те, що в текстовому еквіваленті займе не один абзац.

Між 1985 і 1994 роками у газeтах  стало на 142% більше візуальних елементів. З 1990 року у книгах з’явилось на 400% більшe ілюстрацій та інших допоміжних засобів. А в  Інтернеті з 2007 року кількість візуальної інформації зросла на 9900%! Ці цифри пeрeконливо свідчать про шалeний ріст популярності наочності. Більше цікавинок про візуалізацію можна дізнатися тут.

Найпоширеніші способи візуалізації даних:

  • графіки
  • діаграми
  • інфографіка
  • схеми
  • інтерактивний сторітеллінг
  • бізнес-аналітика
  • карти і картограми

Унаочнення є доречним як для презентацій, так і під час аналізу даних, адже воно полегшує сприйняття тих матеріалів, з якими ви працюєте. Візуалізація часто використовується у таких галузях та формах:

  1. Статистика та звіти – найчастіше для одночасної демонстрації даних за певний період
  2. Довідкова інформація – як додаток до основного тексту, що наглядно демонструє те, про що йдеться в тексті
  3. Ілюстрації – дублюють або доповнюють те, про що йдеться в тексті

60 000 разів – саме настільки швидше сприймається візуальна інформація в порівнянні з текстовою. Вам буде набагато легше донести до аудиторії те, що ви хочете. Ваше повідомлення запам’ятається значно краще!

Тож варто пильніше придивитися до такого способу подання даних, як візуалізація. А створити привабливі візуальні об’єкти можна за допомогою продуктів, котрі пропонує Програма технологічної підтримки неприбуткових організацій України (TechSoup Україна), партнером якої є Ресурсний центр ГУРТ. Реєструйтеся на платформі TechSoup, заходьте в каталог та обирайте потрібне програмне забезпечення.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.