bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

40-а Конференція Анонімних Алкоголіків Польщі 10-13 листопада 2011р.   

У даному блозі я хочу представити відмінності у розумінні та відношенні до проблематики.
… їхав з передчуттям довгих та нудних розмов, та покірно готовий до пояснення та розяснення наших звичних абсурдних речей… погода навіювала милу подорож у чудовій компанії, (два представника АА з Києва та по одному зі Львова та Луганська) - я пятий в українській делегації, як виявилося наша делегація сама кількісна із закордонних спостерігачів учасників даної конференції. Окрім нас та поляків участь приймають гості з Великої Британії, Білорусі, Словакії, Болгарії, Латвії та Німеччини. (з невідомих поки що причин, не прибули росіяни…)
Також серед запрошених державні службовці а саме:
- куратор тюремних реабілітаційних програм Польщі;
- керівник освітніх програм державної агенції вирішення алкогольних проблем.
- лікарі наркологи;
- представники Ал-Анону (групи взаємодопомоги для спів-залежних)
- і ще… якісь підозрілі особи… в гарних галстуках та не дешевих костюмах…

Коментарі

Вікторія Федотова   4537 днів тому   #  

далі буде?

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4535 днів тому   #  

Звичайно... п.Вікторіє!
Мені приємно бачити зацікавлення. Я просто не вспіваю усього інформативно опрацювати.

Так ось:
З виступу куратора тюремних служб я довідався про те, що у Польщі у 2010 році проводили зібрання 211 груп взаємодопомоги, з них 188 груп АА (Анонімні Алкоголіки) і 23 АН (Анонімні Наркомани). У закладах пенітенціарної системи Польщі працюють 66 терапевтичних відділень.
За останній рік, скоротився час очікування для бажаючих попасти на терапевтичне відділення з 13,6 до 8,5 місяців. Тобто, попит та бажаючих пройти терапію не зменшується!
Хочу навести основні тези, які змушують задуматися над сьогоденням та пріоритетами так званих донорських фондів…:

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4535 днів тому   #  


• Половина таких зустрічей відбувається за участю осіб які приходять ззовні (тобто з тут присутніх), - і власне ці зустрічі є найбільш цінними за умови сталої підтримки від регіональних структур АА.
• Просимо шукати розуміння і толерантність. Не все вдається вирішити з першого разу. Бувають різні ситуації.
• AA я тихенька «революція» у допомозі собі та іншим.
• Взяття на себе обов’язку відвідувати установи пенітенціарної системи вимагають само-увязнення, терпеливості, це довготерміновий процес, і побачити плоди одразу неможливо.
• Ваш досвід допомоги собі та іншому – для нас є безцінним.
• Промова це се ребро, досвід – це золото.
• Досвід це наш найцінніший скарб.
• А понад хочу подякувати усім від свого імені, від імені працівників пенітенціарної системи та від імені засуджених, які потребують допомоги, хоча деколи їм важко це визнати.
• Запрошуємо до свіпраці…

(далі буде)

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Федотова   4535 днів тому   #  

все, зараз заплачу... дійсно відмінності. 66 відділень. Можна не продовжувати. Торік ридали після Польші - поїхали по виховних дитячих закладах, по судах, школах...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4535 днів тому   #  

У попередньому коментарі я пропустив ще такий момент:
виступаючий, а потім і в обговоренні робочих Комітетів неодноразово звучало теза "у нас у 25 закладах НЕМА груп АА"...!!!
У перерві я підійшов до пана куратора і попросив дану статистику...? - і на моє здивування мені просто, без вагань та додаткових запитань надали цю презентацію в електронному виді...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4535 днів тому   #  

(продовження)

Після дебатів, обговорень та бурхливої дискусії у перерві (в основному мова йшла про подальшу роботу та організацію взаємодій між установами та структурами) - була доповідь/виступ керівника відділу локальних програм Державної Аґенції Вирішення Алкогольних Проблем – Аґнєжки Черкавської. Яка між іншим зазначила:

Що їхня Агенція підтримує локальні Клуби Абстинентів, які у свою чергу напряму співпрацюють з локальними групами АА, у великих та малих містах Польщі.

Від себе додам, що їхні Клуби Абстинента – це щось на зразок УДЮМКів (установи дитячих та молодіжних клубів) – тільки призначення мають дещо відмінне від наших (львівських)… «не виключно для дітей», - а для родин! Куди приходять родинами!!!

При таких Клубах Абстинента як правило завжди є консультант з питань узалежнень, правник та соціальний працівник…. І по потребі членів Клубу, - запрошуються різні фахівці…

Так ось, у Польщі працює більше 610 таких Клубів, і у 2010р. їх профінансовано, з державного бюджету, на суму більше 3 млн. дол….

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4535 днів тому   #  

(продовження)

Пані Аґнежка зазначила, що і надалі важливим є співпраця з групами АА. Що Аґенція поважає принцип АА, який говорить про співпрацю а не об’єднання! Що співпрацюючи можуть краще доности ідеї іншого життя… кращого життя, життя у тверезості, толерантності та любові…

Крім цього Аґенція у своїй програмній діяльності проводить різномаїті освітньо-профілактичні заходи а саме беруть участь у:
- курсах підвищення кваліфікації для шкільних психологів та вчителів;
- освітні заходи на міліціонерів різних рівнів (у тому числі дільничих інспекторів);
- окремі курси для соціальних працівників;
- освітні заходи для вихователів пенітенціарної системи та наглядачів;
- а також вони навчають та сертифікують консультантів з питань узалежнень та сертифікують психотерапевтів!
- Проводять профілактичні та освітні заходи про узалежнення та насилля в родині;
- Друкують масу різних публікацій про алкоголізм, спів-узалежнення і т.д.. за останній рік найбільше друкували літератури на теми Дорослі Діти Алкоголіків (ДДА) та Дорослі Діти з Дисфункційних Сімей (ДДДС)
- і на усі свої заходи запрошують виздоровлюючих алкоголіків ділитися досвідом, силою та надією...

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4535 днів тому   #  

Від себе хочу додати, що у Польщі таких освітніх Аґенцій є три!!! – і більшість ініціатив у Польщі розпочинали з благодійнийм фондом С.Баторого, - аналогічному до ф.Відродження – але ф.Відродження «включив лебедя»… і проблеми не визнає,.. і зацікавлення не показує… одівши рожеві окуляри (від Gucci, за кошти Сороса) вважають себе «богами» у побудові громадянського суспільства в Україні…

  •   Пiдписатися на новi
Вікторія Федотова   4534 дні тому   #  

щось у вас до Відродження.. того.. чувства.

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4529 днів тому   #  

Я роздумував п.Вікротіє про... "чувства"...

- І я їх дійсно люблю... як цікавих та талановитих людей. Оскільки у численних спілкуваннях один-на-один, - усі милі, добрі, освідчені, розумні, толерантні, інтелегентні... ну аж хочеться з ними співпрацювати... але як тільки до них приходиш у ролі "клієнта" (ГО-шника який подає заявку на отримання грантової підтримки, або просто порадитися чи отримати додаткову консультацією), - люди змінюються... відбувається якесь казкове перетворення:

- Вони починають філософськи дискутувати у пошуку активізації пізнавальної діяльності...
- Намагаються – формувати навички логічного, абстрактного та гіпер-абсорбального мислення...

Чим сприяють – розвитку кмітливості, спостережливості, "клієнта" у пошуку обхідних шляхів та можливостей трішки "прибрехати". І потім з висоти польоту тицяти пальцем "Ви нас обманули!"

Відкидуючи – естетичні насолоди, розваги, важливість збереження даної ініціативи та опосередкованого виховання, намагаються випробувати розумові здібності людини... зневажаючи її ініціативи за певних невизначених обставин...

ось такі у мене не однозначні почуття...

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Кравець   4355 днів тому   #  

Ваша тема мені близька та актуальна у моїй професійній діяльності. По секрету довідалася, що Ви виступили з ініціативою налагодити співпрацю панітенціарних служб Польщі та України. Чи була офіційна зустріч? Та й взагалі - пишіть про усі події, як це робили раніше.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.