bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Юрій Глущук: «Волонтеру треба підтримувати свій внутрішній вогонь задля здійснення змін»
21.11.2015

Волонтери працюють не заради слави, проте їхня діяльність часто заслуговує на винагороду та визнання. У межах Місяця волонтерства ГУРТ поспілкувався з Юрієм Глущуком, переможцем Національного конкурсу «Волонтер року 2013», організованого Центром волонтеріату «Добра воля». ГУРТ запитав Юрія про те, як розвивається його волонтерська діяльність після отримання нагороди в номінації «Сфера соціального захисту населення».

- Юрію, чи продовжуєте Ви волонтерську діяльність протягом 2014-2015 років? Маєте нові здобутки?

- Звісно, продовжую. Протягом цього часу моя діяльність стала більш плідною. Мене обрали головою місцевого волонтеріату терміном на один рік на базі Благодійного фонду «Подільська громада». Ми з колегами співпрацювали з музичними гуртами, організовували їхні концерти на стадіоні, розміщували там людей. Водночас відбувався збір коштів на потреби місцевої громади. Зараз я займаюся сферою захисту тварин. У Вінниці є притулок, куди люди приводять безпритульних тварин, якими ми опікуємося. Допомагаємо як робочою силою, так і організовуємо заходи, спрямовані на залучення громадськості до вирішення цієї проблеми.

- Який ще напрямок волонтерство Ви би хотіли спробувати?

- Мені цікаво було б розвивати екологічний напрямок. Зараз працюємо над проектом, спрямованим на економію природних ресурсів.

- Які вікові і соціальні категорії населення найбільше долучаються до вирішення актуальних питань Вашої громади? Як відбувається розподіл обов'язків у команді?

- БФ «Подільська громада» працює переважно з молоддю. На початку реалізації проекту призначаємо особу, відповідальну за координацію роботи і втілення поставлених цілей. Відповідно до інтересів учасників команди визначаємо й розподіляємо завдання.

- Назвіть Ваш рецепт успішного об'єднання громади задля вирішення актуальних соціальних питань?

- Важливо доступно донести до людей інформацію про спільну мету, заради якої варто об’єднатися. Якщо вдало описуємо проблему, над якою  працюватимемо, люди цікавляться і допомагають.

- Що побажаєте волонтерам-початківцям?

- Насамперед необхідно не боятися діяти, вірити в перемогу, підтримувати свій внутрішній вогонь задля здійснення подальших змін, знаходити однодумців, об’єднуватися в групи за інтересами, і тоді все вийде.

Спілкувалася Марія Пічкур

Контакти

Коментарі

Вікторія Алєксєєнко   3066 днів тому   #  

Молодець, Юрій! Важливо розвивати волонтерство навіть для того, щоб власним прикладом доводити людям, що не все на світі продається і купляється за гроші.

  •   Пiдписатися на новi
Аліса Боббі   151 день тому   #  

Чудова робота, Юрію! Розвивати волонтерство дуже важливо навіть як спосіб подати приклад іншим і продемонструвати їм, що не все у світі продається чи купується за гроші. <a href="https://tunnelrush3d.com">tunnel rush</a>

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.