bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс від «Добродел»: переможці вирушають на стажування за кордоном
04.05.2016

1 травня розпочався другий етап конкурсу на кращу добру справу. Він триватиме до 31 липня включно. Переможці другого етапу візьмуть участь у стажуваннях в Словаччині.

Конкурс від “Добродел” спрямований на підтримку громадських ініціатив. Взяти у ньому участь, перемогти та поїхати на стажування до Європи, може кожен охочий повнолітній українець, який втілює справу для розвитку, поліпшення життя громади загалом або певного її прошарку.

Якщо ви самостійно або з командою однодумців робите щось соціально значиме, скажімо, ремонтуєте чи будуєте дитячі, спортивні майданчики у дворах, підтримуєте переселенців, проводите дозвільні заходи для підлітків та дітей, благодійні курси, озеленюєте території, організовуєте волонтерський рух за певним напрямком - ви потенційний учасник конкурсу.

Детально про умови участі в конкурсі читайте за посиланням: http://ahalar.org/news/555

У першому етапі конкурсу на кращу добру справу від «Добродел» визначено двох переможців. У навчальну поїздку до Польщі вирушать Андрій Терещенко з Чернігова та Олег Чупринський з Костополя.

Андрій Терещенко організував онлайн курси гри на гітарі для людей з інвалідністю. За словами автора проекту, охочих доволі багато: серед них ті, кому важко пересуватися містом, а також сільські мешканці Чернігівщини.

Ознайомитися детальніше з громадською ініціативою Андрія Терещенка, а також стежити за її перебігом, можна на платформі “Добродел”: http://www.dobrodel.org.ua/project/805/

Учасник зареєстрував свою справу на платформі 6 лютого, тобто через декілька днів після початку конкурсу. За час проведення змагань оновлень у справі не робив, утім отримав коментарі до неї у соціальних мережах та на платформі “Добродел”, що дозволило підняти рейтинг.

Олег Чупринський – автор проекту “Англійський розмовний клуб FRI-D” (https://www.facebook.com/fridclublvivua/). Мета інціативи у тому, щоб допомогти людям подолати психологічні бар`єри під час вивчення іноземної мови. Невимушена дружня атмосфера, безоплатність навчання та акцент на засвоєнні мовних навичок – основні особливості проекту. Реалізується він у Львові. Деталі справи - на “Добродел”:  http://www.dobrodel.org.ua/project/830/

Учасник зареєстрував справу на платформі “Добродел” 11 березня. За час проведення конкурсу зробив 6 оновлень, в яких розповідав про перебіг проекту. Отримав декілька коментарів. Усе це допомогло йому отримати достатній для перемоги рейтинг.

Переможці конкурсу візьмуть участь у навчальній поїздці у Польщу, що запланована на червень. Це - унікальна нагода впродовж 5 днів поспілкуватися з колегами з-за кордону, на власні очі побачити та дізнатися про те, як відбувається процес втілення громадських ініціатив у сусідніх країнах, перейняти європейський досвід у цій сфері.

Конкурс на кращу добру справу відбувається вдруге.

Наш учасник: 
 
1. Втілює будь-яку соціально значиму справу на території України; 
Під такою справою розуміється ініціатива, що реалізується на засадах взаємодопомоги людей і поліпшує життя громади загалом або якогось її прошарку (допомога ремонт та будівництво дитячих майданчиків, підтримка переселенців, проведення дозвільних заходів для підлітків та дітей, благодійних курсів іноземної мови, озеленення дворів, волонтерський рух тощо). 
 
2. Готовий зареєструвати або уже зареєстрував свою ініціативу на платформі добрих справ: http://www.dobrodel.org.ua/ і, поки триває конкурс, активно веде сторінку своєї справи на «Добродел» (організатори охоче консультують учасників щодо ведення сторінки своєї справи);
 
3. Для реєстрації в конкурсі надіслав листа на адресу [email protected] з темою «Добродел в Европе» у якому вказав: 
  • назву і номер справи на «Добродел», 
  • П.І.Б. (так, як записано у закордонному паспорті – латинкою), 
  • електронну адресу, 
  • номер телефону, 
  • контактні дані зі «Skype» чи будь-якої соцмережі (за бажанням).
3. Має дійсний паспорт громадянина України для виїзду за кордон; 
 
4. Має вік не менше18 років. 
 
* до участі у конкурсі не допусткаються дійсні учасники навчальних програм Території розвитку "Ахалар".
 
Умови:
 
1. Головна умова: бути ентузіастом своєї справи і втілювати ініціативу зі щирим наміром поліпшити життя громади. 
 
2. Справа має бути реально діючою. Організатори конкурсу охоче і в будь-який час відвідують учасників у містах і селах, де втілюються добрі справи і стежать за тим, як «кипить» робота.
 
3. Від початку конкурсу (або ж з моменту реєстрації вашої справи на «Добродел», якщо ви не встигнете зробити це до початку конкурсу) і до завершення справа має набрати щонайбільше балів рейтингу на платформі http://www.dobrodel.org.ua/. 
 
До уваги братиметься рейтинг учасників за станом на 00:00 31 липня (другий етап).
 
Детально про умови участі в конкурсі (дедлайн - 31 липня 2016 року) читайте за посиланням: http://ahalar.org/news/555
 

Також для консультування і зручності учасників - захід під назвою «Конкурс «Добродел в Европе» у соцмережі Facebook - http://bit.ly/1NjQJio , де ви швидко отримаєте відповіді на запитання, що у вас виникатимуть щодо участі в конкурсі, а також  розширену інформацію щодо умов та деталей змагання.

Конкурс проходить за підтримки Фонду NED, а також за фінансової підтримки офіційної допомоги Словацької республіки SlovakAid в партнерстві зі словацькою організацією Partnership for Democratic Changes in Slovak (PDCS).

Контакти

  • Центр АХАЛАР PDCS (Словаччина)
  • [email protected]
  • (0462) 93 44 44
  • http://ahalar.org/news/555

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.