bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Творчий конкурс серед молоді Донбасу на тему «Толерантність як шлях до сильної України»
26.10.2017

Студентське братство Луганської області оголошує конкурс есе серед шкільної та студентської молоді Донбасу на тему: «Толерантність як шлях до сильної України». Дедлайн - 1 грудня 2017 р.

Проведення конкурсу есе зумовлено необхідністю подолання упереджень і стереотипів у сприйнятті спільної історії серед молоді Донбасу, розвитку толерантності та взаємоповаги в молодіжному середовищі.

Проблема толерантності охоплює усі сфери суспільного життя нації: соціальну, релігійно-конфесійну, політичну, особистісну, міжетнічну. Поняття толерантності являє собою протилежність ворожості, антипатії, ненависті. Толерантність — це терпимість до чужих думок, вірувань, поведінки. Це повага або визнання рівності інших, відмова від домінування чи насильства. Важливою складовою є формування високого рівня толерантності в молодіжному середовищі бо такі постійні, цілеспрямовані зусилля створюють інформаційне поле, яке культивує в суспільстві настанову на згуртованість та співробітництво, на емоційну мобілізацію і злагоду культур.  Це також визнання легітимності законних інтересів іншого, що не розходяться з мораллю, і відвертість по відношенню до його досвіду, готовність до діалогу і до розширення власного досвіду. На міжнародному рівні до толерантності належить взаємна пошана різних культур і традицій. Визнання самоцінності інших культур полегшується, якщо увага спрямована не тільки на розділяючу основу, але й на об’єднуючий фактор, на загальнолюдські позиції: готовність допомагати, нести цивілізованість і чесність, словом те, що у різних суспільствах в різних епохах завжди визнавалося як етичні цінності.

Учасникам конкурсу пропонується показати своє бачення налагодження зв’язків між молоддю з різних регіонів України, напрямків роботи, які є пріоритетними для студентського самоврядування в цій сфері. Організатори конкурсу не обмежують учасників у виборі теми есе в рамках зазначеного напрямку.

За результатами конкурсу буде відібрано 10 переможців які здійснять ознайомчий візит до ВНЗ Львівської області.

Останній термін подання матеріалів: 01 грудня 2017 року.

Есе у вільній формі потрібно надіслати на електронну адресу - [email protected], з позначкою «Конкурс есе».

Проект «Молодь за взаєморозуміння та побудову атмосфери довіри задля кращого життя громад Донбасу» реалізується ГО «Студентське братство Луганської області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.