bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Науково-практична конференція «Громадський контроль: теорія та практика»
12.05.2017

7 червня  2017 р. у м. Дніпро відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція  «Громадський контроль: теорія та практика».

Мета конференції:

Створення площадки для діалогу між науковцями, представниками інститутів громадянського суспільства, аналітичних центрів та органів влади для систематизації результатів теоретичних досліджень та досвіду практичного використання інструментів громадського контролю в Україні, оприлюднення результатів громадських моніторингів та громадських експертиз, наукових досліджень та практичних рекомендацій, спрямованих на підвищення рівня участі громадськості в управлінні державними справами, ефективності та результативності управлінських рішень, удосконалення діалогу між підприємцями, органами влади та громадськістю у процесі формування оновленої системи державного управління в Україні.

Планується робота за такими напрямами:

  • 1. Інституалізація та правове забезпечення  громадського контролю в Україні;
  • 2. Громадський моніторинг та оцінка діяльності органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування;
  • 3. Громадський контроль як інструмент налагодження діалогу між владою, бізнесом та громадськістю;
  • 4. Партнерство наукових установ та громадських об’єднань у процесі здійснення громадського контролю діяльності органів влади; 
  • 5. Пріоритети розвитку інструментів громадського контролю в Україні (громадський моніторинг, експертиза, слухання, обговорення, звітування тощо);
  • 6. Відкритість і прозорість  бюджетного процесу, контроль за використанням бюджетних коштів;
  • 7. Використання відкритих даних та державних реєстрів під час здійснення громадського контролю;
  • 8. Журналістські розслідування та взаємодія інститутів громадянського суспільства зі ЗМІ;
  • 9. Реалізація державної антикорупційної політики, громадська антикорупційна експертиза;
  • 10. Підвищення кваліфікації громадських експертів та ефективності діяльності консультативно-дорадчих органів при органах влади.

До участі у конференції запрошуються представники інститутів громадянського суспільства, бізнес-асоціацій, народні депутати, депутати місцевих рад, журналісти, науковці, аспіранти та студенти ВНЗ.

Згідно з рішенням Оргкомітету конференції спікери та учасники звільняються від сплати організаційного внеску. Також, у разі підтвердження Оргкомітетом участі спікерів/учасників, здійснюється відшкодування вартості їх проїзду (автобус або купейний вагон) за умови надання оригіналу квитку у прямому та копії квитку у зворотному напрямку.

Реєстрація учасників з 10.30. Початок конференції об 11.00.

Місце проведення: м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4/26, Арт Галерея

Всеукраїнська науково-практична конференція «Громадський контроль: теорія та практика» проводиться в межах проекту «Превенція корупції у транспортній сфері у 22 обласних центрах України» який реалізується ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики» в рамках проекту  «Partners for Empowerment» (Партнери для разширення прав), що фінансується за кошти Європейського Союзу, та очолюється PASOS (Policy Association for an Open Society) у тісній співпраці із партнерами із різних країн разом із Фондом партнерства для транспарентності (Partnership for Transparency Fund e.V.).

 Контактна особа: Андреєв Олексій

моб. тел.: (066) 77-66-456

е-mail: dnepr_conference@i.uaабо dcecrp@i.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.