bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Міжнародний проект культурного обміну «Україна-Грузія: два серця, одна душа»
18.05.2011

25 травня 2011 року о 18.30 годині в Музеї «Золоті Ворота» (вул. Володимирська, 40-а) відбудеться презентація Міжнародного проекту культурного обміну «Україна-Грузія: два серця, одна душа», який продовжить традицію творення спільної справи між двома народами.

Україна - Грузія: два серця, одна душа

«Україна-Грузія: два серця, одна душа» - міжнародний проект культурного обміну є новим етапом у взаємовідносинах України та Грузії, має на меті збереження культурних традицій, предметів мистецва, глибоке ознайомлення з особливостями традицій, менталітету та новими тенденціями у розвитку культури обох країн. Програма проекту складається із освітніх заходів, лекцій, візульної, музичної та кінематографічної частин.

Проект майже одночасно стартує в столицях обох країн, Києві та Тбілісі, аби паралельно презентувати мистецтво, історію та традиції, ознайомити із культурним надбанням один одного та популяризувати його.

В рамках проекту буде представлена виставка ляльок та прикрас сучасних грузинських художників-лялькарів Лалі Топурії, Гулдамі Мгеладзе, Нани Бедіашвілі, Ірини Харатішвілі, Дениса Гоноболіна, Марини Рчеулішвілі, Манани Капанадзе «Із Тбілісі з любов’ю...», виступи гуртів «ReggaeON» (м. Руставі) та Ачіко Ніжарадзе&«City Life» (м. Тбілісі), показ стрічок сучасного грузинського режисера Зази Урушадзе та стрічки «Кров» українського режисера Ірини Правило за мотивами оповідання Нодара Думбадзе, лекція Роланда Мікіані, що ознайомить з історією, традиціями та культурою Грузії.

Презентація розпочнеться із прес-конференції о 18.30, в якій візьмуть участь ініціатор та куратор проекту Ірина Архипенко, Заступник міністра культури Тимофій Григорович Кохан, аташе з культури Посольства Грузії в Україні Зураб Топурія, президент Асоціації грузин в Україні «Іберіелі» Бесо Шамугія, Голова Громадської організації «Грузинське земляцтво у м. Києві» Георгій Мапарашвілі, Голова Постійної комісії з питань культури і туризму при КМДА Олександр Бригінець, представник від Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, продюсер групи «ReggaeON» Звіад Кечакмадзе, співак Ачіко Ніжарадзе та художниця Лалі Топурія, які представлять новий українсько-грузинський проект, його особливості та перспективи.

Після прес-конференції презентація продовжиться концертом у якому візьмуть участь: грузинський фолк-реггей гурт «ReggaeON» (м. Руставі), співак Ачіко Ніжарадзе&«City Life» (м. Тбілісі), джаз-бенд «JT Fresh» (м. Київ), Ансамбль грузинського народного танцю «Іберіелі».

Розклад заходів:

26.05.2011- 05.06.2011 «Із Тбілісі з любов’ю…»
Виставка ляльок сучасних грузинських художників-лялькарів
Адреса: Києво-Печерська Лавра, Музей українського декоративного мистецтва,
вул. Лаврська, 5, корпус 9. Офіційне відкриття о 17:00

26.05.2011 Концерт грузинського реггей-гурту «ReggaeON» (м. Руставі)
Адреса: Музей «Золоті ворота», вул. Володимирська, 40 а
Початок о 19:00

26.05.2011 After Party. Концерт Ачіко Ніжарадзе & «City Life» (м. Тбілісі)
Адреса: Фестиваль-ресторація «Диван», вул. Бесарабська, 2
Початок о 22:00

27.05.11 Концерт Ачіко Ніжарадзе & «City Life» (м. Тбілісі)
Адреса: Музей «Золоті ворота», вул. Володимирська, 40 а
Початок о 19:00

28.05.2011 Лекція «Історія, культура, традиції Грузії»
Доповідач Роланд Мікіані (спец. кореспондент «Грузія Online»)
Адреса: Музей «Золоті ворота», вул. Володимирська, 40 а
Початок о 17:30

28.05.2011 Показ фільмів сучасних грузинських режисерів та фільму «Кров» Ірини Правило
Адреса: Музей «Золоті ворота», вул. Володимирська, 40 а
Початок о 19:00

Додаткова інформація: Нателла Шавадзе, 096 859 54 42

Контакти

  • Нателла Шавадзе
  • 096 859 54 42

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.