bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Cемінар з питань толерантності в контексті підготовки до Євро-2012
06.10.2011

Через рік, у червні-липні 2012 року, Україна спільно з Польщею проведуть Європейський чемпіонат з футболу.

Щоб гідно зустріти гостей з усього світу, показати традицію української гостинності, дотримуючись принципів права людини, суспільство і влада країни та кожного міста готуються.

Проведення семінару з проблем толерантності в контексті УЄФА Євро 2012™ – це ще один крок в цьому напрямку.

Питання толерантності в контексті підготовки до Турніру обговорюються вже протягом двох років. Представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні, Проектом «Чесна Гра-2012» Східно-Європейського Інституту Розвитку проводяться заходи в різних містах України починаючи з 2008 року. У містах, що приймають Євро-2012, такі заходи пройшли і в 2009, і 2010 рр. «Нещодавно мережа організації Футбол проти расизму в Європі (ФАРЄ) провела моніторинг стадіонів під час проведення матчів в Польщі і в Україні в період з липня 2009 р. по березень 2011 р.

Дані цього монітрингу свідчить прое те, що в багатьох випадках фани різних клубів використовують «знаки ненависті», а журналісти – мову ненависті.

«Щоб футбольні шанувальники, волонтери, стюарди були обізнані з цієї проблемою, ми проводимо семінар з питань впізнання знаків ненависті і їх недопущення на стадіоні. До процесу підготовки були залучені фахівці з правоохоронних, футбольних і правозахисних структур,» - розповіла Мрідула Гош, голова правління Східно-європейського інституту розвитку.

Євро-2012 є унікальною подією для Києва - можливістю відкрити місто для Європи.

Керівництво докладає максимум зусиль, щоб кожен гість, який завітає до міста під час Турніру, відчув гостинність і захотів повернутися знову і знову.

Мета заходу – підвищення рівня толерантності, а також розвиток здорового ставлення до футбольного вболівання через передачу знань та досвіду, і таким чином сприяння процесу підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Одноденний семінар відбудеться 14 жовтня 2011 року у Києві в конференц-залі готелю «Експрес».

Адреса: бул. Т.Шевченка, 38/40, 10.00, деталі: [email protected]

Подія збігається з початком щорічної загальноєвропейської двохтижневої акції «Футбол проти расизму в Європі» (FARE Action Weeks 2011) з 12 по 25 жовтня 2011 року.

Початок о 10.00.

Участь у заході безкоштовна, але учасники мають реєструватись, заповнюючи анкету (додається).

Контакти

  • Алла Волох
  • Східно-Європейський Інститут Розвитку
  • [email protected]
  • +38044 288 01 05
  • +380 67 948 53 96

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.