bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл «Проблеми та напрями удосконалення закону про місцеві вибори»
21.06.2013

1 липня о 10.00 у Великій конференц-залі Національної академії наук України за адресою м. Київ, вул. Володимирська, 55 відбудеться круглий стіл «Проблеми та напрями удосконалення закону про місцеві вибори». Захід проводять Комітет виборців України, Громадянська мережа ОПОРА та Представництво Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні.

Закон «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» 2010 р. був і залишається чи не найбільш недосконалим законом з-поміж тих, які встановлюють порядок проведення виборів в Україні. Значна частина його положень суперечить міжнародним стандартам та створює можливості для зловживань практично на всіх етапах виборчого процесу. Останні місцеві вибори, які проводились протягом травня – червня 2013 року, переконливо це підтвердили. Оскільки місцеві вибори проводяться в Україні мало не щомісяця, питання про необхідність нагального і кардинального перегляду законодавства про місцеві вибори набуває особливої актуальності.

Основною метою заходу є вироблення спільного бачення політиків, представників експертної та міжнародної спільноти стосовно напрямів подальшого удосконалення законодавства про місцеві вибори та практики його застосування.

У ході круглого столу Комітет виборців України, Громадянська мережа ОПОРА та Міжнародна фундація виборчих систем на основі результатів громадського та міжнародного спостереження за виборами депутатів місцевих рад та міських голів (у тому числі й тих, які відбулись у травні – червні 2013 року) окреслять головні недоліки в організації та проведенні місцевих виборів, а також запропонують для загального обговорення конкретні пропозиції щодо їхнього вирішення.

До участі у круглому столі запрошено представників органів державної влади та місцевого самоврядування, народних депутатів України, членів Центральної виборчої комісії, експертів з виборчого права, представників дипломатичного корпусу та міжнародних організацій, журналістів.

Для участі у конференції необхідно заповнити електронну форму.

Акредитація обов’язкова.

Контакти

  • Юрій Хорунжий Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА 063 616 04 81

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.