bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Хода пам’яті жертв Бабиного Яру
13.09.2013

Міжнародна асоціація Спільнота Святого Егідія та рух Молодь ЗаМир  запрошують на ходу, щоб разом запалити свічки пам’яті жертв Бабиного Яру. Хода відбудеться на Подолі — у серці міста, районі, де раніше проживали євреї і звідки вирушали у свою останню дорогу, на смерть. Наприкінці ходи, на Контрактовій площі, відбудеться меморіальний мітинг.

Бабин Яр — це не далека історія, не “чужа”, лише єврейська трагедія — це частина історії нашого міста, це наша історія. І ця хода — свідчення того, що Бабин Яр — це біль, що об’єднує свідомість усіх киян. Ця традиція може стати засадничою ідеєю для побудови Києва ХХI століття, в якому жодну національну спільноту не буде виключено з життя та спільної долі всього міста. Важливою і знаковою є участь молоді у цій ході — так школярі та студенти показують, що прагнуть збудувати майбутнє без насильства, без дискримінації та зневаги, яких сьогодні ще надто багато в Києві.

У пам’ятній ході візьмуть участь предаставники єврейської та ромської громад, праведники та свідки Бабиного Яру, представники влади, школярі та студенти Києва.

Учасники:

Юрій Ліфансе, голова Спільноти Святого Егідія у Києві

Анатолій Шенгайт, Виконавчий директор Київської міської єврейської громади

Борис Забарко, Голова Всеукраїнської організації євреїв - колишніх в’язнів концентраційних таборів і гетто

Зола Кондур, Міжнародна благодійна організація «Ромський жіночий фонд «Чіріклі»

Ганна Бебих, Праведниця Бабиного Яру

Ольга Макар, Молодь за мир, учасник III Міжнародного конгресу «Молодь Європи за мир безнасилля» у Кракові – Аушвіці (2012)

 Як це було минудлого року: фото відео

 

Контакти

  • Юрій Ліфансе
  • тел.: 067 502 85 89

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.