bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національний хакатон на тему комунікації та безпеки в умовах конфлікту
01.04.2014

4-5 квітня 2014 року, м. Київ: Рада національної безпеки та оборони України та громадська платформа SocialBoost у партнерстві з ПРООН уперше в Україні проводять Національний хакатон на тему комунікації та безпеки в умовах конфлікту.

Хто: Вікторія Сюмар, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України; Джефрі Прюїт, заступник керівника та координатор програм Регіонального центру ПРООН у Арабських країнах в Каїрі; Денис Гурський, координатор громадської платформи SocialBoost.

Що: Як забезпечити власну безпеку в умовах конфлікту? Як з-поміж безлічі новин та даних повідомлень, якими насичений інформаційний простір, обрати найбільш достовірні джерела та отримувати чітку і легку для сприйняття інформацію? Як максимально ефективно організуватися з друзями, колегами чи сусідами в умовах конфлікту? Відповіді на ці питання планується отримати під час конкурсу-хакатону National Human Security Hackathon за участю громадських активістів, програмістів, дизайнерів, фахівців з різних областей. 

Як: Ми сподіваємось, що для комунікації, самоорганізації та взаємодопомоги для громадян, ЗМІ та військових за результатами конкурсу будуть розроблені робочі цифрові рішення, сайти, плагіни, додатки або фізичні пристрої. З функціональної точки зору, це можуть бути інтерактивні карти, SMS-сервіси, нові адміністративні послуги, серверні системи, та інше).

Для участі в проекті потрібно зареєструвати ідею у відповідності до однієї з тем конкурсу на сайті http://security.socialboost.com.ua/, що автоматично робить їх зареєстрованими для розробки на хакатоні. Теми проектів можуть стосуватись таких питань:

  • Інформаційна безпека, візуалізація новин та інформації
  • Персональна та масова безпека
  • Самоорганізація в умовах конфлікту

На другий день після 24-х творчих годин безперервної інтенсивної розробки комітет журі відбере найкращі проекти. За основу для відбору проектів будуть взяті критерії соціального впливу, інноваційності, сталості та якості технічного рішення. Переможці конкурсу в кожній номінації отримають фінансову підтримку на їх впровадження.

Де, коли: 4-5 квітня цього року у приміщенні Українського національного інформаційного агентства “Укрінформ”, м. Київ за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 8/16. Журналістів запрошують 4 квітня, 10:00.

Довідково:

У конфліктних зонах, а також в пост-конфліктних територіях IT-ентузіасти неодноразово проявляли свою громадянську позицію, створюючи нові медіа та засоби комунікації для журналістів, блогерів та ЗМІ в умовах соціального, міжетнічного, військового та іншого роду конфліктів.

Рада національної безпеки і оборони України - це координаційний орган з питань національної безпеки та оборони України. РНБО координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони.

SocialBoost - це громадське об’єднання, яке стимулює і координує діяльність понад 1000 IT-ентузіастів і співробітників IT-компаній по всій країні за допомогою проведення хакатонів на соціально-значущі теми, у т.ч. пов’язані з новими медіа, візуалізацією даних і відкритими державними даними. На рахунку SocialBoost десятки розроблених інтерактивних карт, вебсайтів для нішевих спільнот тощо.

Хакатон - це 48 годин безперервної інтенсивної розробки за участі змішаних команд (програмісти, дизайнери, громадянські активісти, держслужбовці, у т.ч. у відставці, професіонали з різних областей).

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку. ПРООН тісно співпрацює з усіма верствами суспільства, допомагаючи розбудові країн, спроможних протистояти кризам,  розвивати та підтримувати економічне зростання, націлене на покращення життя  кожної людини. Працюючи  у 177 країнах ми пропонуємо глобальне бачення з урахуванням  специфіки місцевого розвитку, задля розширення прав та можливостей людей та підвищення життєздатності держав. Більше про ПРООН – на http://www.ua.undp.org

Контакти

  • Галина Смірнова
  • ПРООН
  • +38 (044) 584-34-75
  • (095) 283 08 96
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.