bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Прес-конференція: Як забезпечити контроль за публічними коштами?
24.07.2014

Як забезпечити контроль за публічними коштами?

 31 липня 2014 р. у приміщенні Львівського прес-клубу представники громадської ініціативи «За відкритість використання публічних коштів» презентують інформацію про те, яким чином забезпечити громадський контроль за публічними коштами.

 У рамках заходу учасники інформують:

  • Чому необхідне прийняття законопроекту №2012а «Про відкритість використання публічних коштів», що розглядатиметься уже 12-15 серпня Верховною Радою у другому читанні? Що він змінить? Який стан просування проекту закону? Що в результаті органи публічної влади будуть зобов’язані робити?
  • Як працюватиме ініціатива на рівні Львівської області як одній із пілотних областей?
  • Яким чином впроваджуватиметься «Громадський бюджет» із доступним викладом інформації  та що зміниться? Як влада реагує на громадські ініціативи? Що ініціатива принесе корисного для журналістів, розслідників, активістів?

Учасники прес-конференції:

  • Віктор Таран, голова ГО «Центр політичних студій та аналітики»;
  • Тетяна Яцків, голова ГО «Центр громадської адвокатури»;
  • Іванна Фединчук, експерт ГО «Центр громадської адвокатури».

 Додаткова інформація

 З січня 2014 року стартував проект «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет». Виконавцем проекту є ГО «Центр політичних студій та аналітики». Проект фінансується Європейським Союзом.

Регіональними партнерами обрано 4 області, в тому числі Львівську.

Проект «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет» включає в себе три компоненти: діяльності з адвокатування прийняття законопроекту № 2012а «Про відкритість використання публічних коштів», розробка та впровадження моніторингової системи за використанням бюджетних коштів «Громадський бюджет» у виконавчих органах 4 пілотних регіонів та моніторинг діяльності в галузі державних закупівель.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.