bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

JoyFest-2014: унікальні театри тіней та орігамі, майстер-класи на траві та карнавал у метро
09.10.2014

Вже завтра, 10 жовтня, на киян та гостей міста чекає унікальне дійство - у столицю завітають народні театральні групи з різних куточків України, а також колектив з Єгипту з незвичайним театром орігамі. В перший день фесту організатори, учасники та усі бажаючі традиційно проїдуться у метро в карнавальних костюмах та будуть фотографуватися з усіма бажаючими.

10 жовтня об 11.45 у новоствореній за підтримки Малої академії наук України науково-мистецькій лабораторії "Довжик" (ст.м. "Шулявська", пр. Перемоги, 44), яка розмістилася в одному з павільйонів кіностудії Довженко, розпочнеться Другий фестиваль народних театрів та аматорського мистецтва JoyFest. Протягом трьох днів з 11.00 до 21.00 усі поціновувачі мистецтва зможуть безкоштовно насолодитися виставами, хореографічними мініатюрами, перфомансами, майстер-класами для дітей та дорослих на свіженькому газоні та виступами музикальних гуртів.

"Ми дуже сподіваємося, що українці зараз як ніколи потребують потужного та позитивного творчого руху, - розповідає керівник JoyFest Ксенія Гончарова. – Цього року ми працювали над Фестивалем радощів довго та прискіпливо, намагалися створити різноманітну та цікаву програму, щоб люди могли прийти на наш захід всією родиною та провести з радістю весь день. Адже один день - це досить вагома частинка життя, і, якщо навіть незначна кількість українців отримають теплі емоції, значить ми працювали не даремно".

JoyFest проходитиме 10-12 жовтня. Вхід традиційно безкоштовний. На Фест, як і минулого року, запрошено вихованців дитячих будинків, пенсіонерів, студентів, школярів.

Організатори зазначають, що цього року JoyFest вийшов на зовсім новий якісний рівень - до проекту долучається не тільки все більше і більше талановитих аматорів, але й багато професіоналів з великим досвідом роботи у театральних та телевізійних проектах. На глядачів чекає унікальне видовищне шоу від півфіналістів шоу "Україна має талант", учасників шоу-талантів у Польщі та Росії - театру тіней Fireflies з Чернігова, а також майстер-клас із володіння голосом від бронзового призера Нової хвилі-2014, фіналіста шоу "Голос країни" і викладача вокалу В'ячеслава Рибікова. Майстер-класи дадуть керівники шкіл акторської майстерності "Маска" та DramaSchool. Жюрі фестивалю також складається здебільшого з професійних критиків та режисерів, які оцінюватимуть рівень постановок й акторську гру учасників JoyFest та визначать переможців у різних номінаціях наприкінці фестивалю.

Не дивлячись на серйозність заходу, організатори не відмовилися від традиційної карнавальної ходи вулицями Києва. У п'ятницю о 18.30 учасники JoyFest (а також всі охочі), вбрані у сценічне костюми та маски, спустяться до київського метрополітену на станції "Шулявська" та проїдуться за маршрутом "Шулявська"- "Театральна" - "Золоті ворота" - "Печерська". Свою веселу ходу учасники завершать у НІАМ "Київська фортеця" (вул. Госпітальна, 24А), де о 19.30 у Камінній залі в рамках JoyFest відбудеться урочисте відкриття  виставки сучасного живопису театральної тематики "Театр есть искусство отражать (с)".

Детальна програма JoyFest-2014 на сайті.

Долучайтесь до JoyFest на Facebook.

Запрошуємо журналістів на яскраві заходи фестивалю!

Питання та акредитація ЗМІ за тел. 063-450-47-46

 Партнери Joy Fest

Співорганізатори JoyFest: науково-мистецька лабораторія "ДОВЖИК" та НІАМ "Київська фортеця"

Генеральний інформаційний партнер: Інформаційна агенція ГолосUA

Головний інтернет-партнер: перший український сайт авторскої журналістики "фрАза.ua"

Партнери: адвокатське об'єднання "Сюткін і Партнери", журнал про сучасну культуру "ШО"

Інтернет-партнери: портали "Музеї України", "Первая передача", студія розробки сайтів "L'Studio", проект Fitnote, салон гардин "Gardinium", портал ГУРТ, міський портал 44.ua

Спецпартнер: журнал "Колесо жизни"

Контакти

  • http://www.joyfest.info/index.php/ua/golovna

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.