bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Початок проекту «Знай свої права»
16.10.2014

Проект «Знай свої права» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні має за мету проведення правопросвітницької роботи задля покращення обізнаності та практичних навичок молоді для здійснення ними самостійного захисту власних прав.

Для підвищення загального рівня правової освіти, формування у громадян поваги до права, молодіжним клубом «Співдружність» у партнерстві з міським відділом освіти, методичним кабінетом міськво, Центром дитячо-юнацької творчості м. Бердянська заплановані заходи з правоосвітньої та правовиховної тематики, передбачені Національною програмою правової освіти населення та Програмою правової освіти населення Запорізької області на 2012 – 2016 роки.

Надання молодим людям якісної правової інформації, моделювання ситуацій, в яких формується правова культура, - реальний шлях до утвердження прав і свобод людини в молодіжному середовищі. Однак важливим є те, щоб тема прав людини, дитини не стала теоретичною, далекою від реального повсякденного життя школярів. Необхідно виховувати в учнів упевненість, що захиcт власної та чужої гідності, реалізація прав людини та громадянина можливі й важливі на будь-якому рівні. Для цього треба слухати, що кажуть молоді люди, треба надавати їм можливість висловлювати свою думку і брати участь у прийнятті рішень, що торкаються їх життя.

Організатори проекту наголошують, що права людини - це не тільки складна наука і товсті томи міжнародних документів, це повсякденне життя кожного громадянина нашої країни. І про це можна говорити просто - у громадському транспорті, на вулиці, в університеті, в школі або позашкільному закладі.

 

Заходи проекту

жовтень

Розповсюдження інформації про початок проекту в ЗМІ та серед громадськості

17.10.2014

 

Одноденний обласний семінар-тренінг “Інтерактивні форми правопросвітницької діяльності”  за участю 25 осіб - представників освіти, журналістів, лідерів НУО. 

 20-21.11.

2014

Фінальний захід міського (заочного та очного етапів) фестивалю - конкурсу ігрових програм для школярів”Разом граємо та права дітей вивчаємо”.

12-13.12.

2014

Молодіжна конференція  “Знай свої права” для 100 представників шкільної та студентської молоді міста та району.

січень

лютий

Видання, презентація та розповсюдження серед педагогічної громадськості міста та України 200 екземплярів посібника «Права дитини очима педагогів» та 100 екземплярів збірки ігрових  програм”Разом граємо та права дітей вивчаємо”.

березень

Фестиваль молодих журналістів “Прес-хвиля про права”  для 100 представників шкільної та студентської молоді міста

квітень

Регіональний конкурс шкільних та студентських соціальних проектів.

7-10.05.

2015

Міжнародний дебатний форум “Бердянський ринг -2015 ” для 150 учасників з України, Росії та республіки Білорусь. В рамках форуму відбудеться установчий семінар для 20 суддів турніру.

 червень

 

Регіональна 5-денна “школа” з прав дитини для 50 школярів та педагогів.

 Якщо ти поділяєш наші цінності, візьми участь у заходах проекту і доведи, що ти хочеш жити в розвинутій правовій країні!

Контакти

  • Масютіна Марина Едуардівна
  •  +380504848693
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.