bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Документальна вистава «Миколаївка» за участю школярів школи № 3 міста Миколаївки Донецької області
16.09.2015

18-го та 19го вересня, o 19:00 в театрі «Дах» (вул.Велика Василькiвська,136) в рамках Гогольфесту 2015 відбудеться документальна вистава «Миколаївка», акторами якої є учні школи №3 в місті Миколаївка, яке пережило війну. 

Літом 2014 року містечко Миколаївка під Слав’янськом стало свідком і учасником бойових дій. Містечко бомбили, обстрілювали, житлові будинки перетворювалися на руїни. Миколаївці тікали з міста або сиділи в підвалах та бомбосховищах. Кілька снарядів потрапило в школу №3 і вона відразу перестала бути школою, а стала однією з руїн Миколаївки.

Приїзд волонтерів з організації “Новий Донбас” врятував школу від закриття, ії відбудували, 1 вересня діти пішли в відновлену школу. Але відновити стан дітей, які пережили бомбардування, втрати близьких і справжній страх не вдалося і досі.

Режисер Георг Жено і драматург Наталка Ворожбит зробили разом з дітьми 8-10 класів школи №3 виставу, де самі діти є авторами і виконавцями своїх відвертих, глибоких, талановитих монологів. Процес створювання був драматичним, не менш драматичною вийшла й вистава.

13 голосів – 13 драм – 13 надій. Ці діти хочуть бути почутими, і їм є що сказати.

У цій виставі школярі є авторами і виконавцями власних текстів про досвід отриманий під час воєнних дій в їхньому місті в липні 2014 року, про свою любов до рідного міста, першою любов і свої думки і плани на майбутнє.

Автори та виконавці: Вікторія Бирька, Вікторія Городинська, Катерина Зав’ялова, Катерина Сергєєва, Влад Шокун, Влад Чумак, Олександр Байбаков, Аліна Коберник, Олеся Федина, Іван Шило, Данило Притула, Анатолій Скатьков.

Автори проекту Наталя Ворожбит і Георг Жено

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.