bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Полтавські велоактивісти презентують план розвитку велоінфраструктури міста на найближчі 5 років
18.09.2015

21 вересня полтавські велоактивісти у Полтавській міській раді презентують Концепцію розвитку велоінфраструктури міста Полтави на 2016-2020 рр. Цей документ визначає принципові напрями, завдання та кроки, які необхідно виконати задля того, щоб у місті у найближчі 5 років були створені більш комфортні умови для велосипедистів.

Місце проведення: депутатська кімната Полтавської міськради (к. 223)

Дата: 21 вересня 2015 р., початок об 11:00

Велоконцепція містить аналіз наявного досвіду створення велоінфраструктури в містах України та закордоном, а також пропонує схему майбутньої веломережі міста. Реалізація Велоконцепції запланована у кілька етапів (підготовчий та основний). Підготовчий етап передбачає розробку та ухвалення плану заходів по реалізації Концепції (внесення змін до існуючих та розробка нових документів), а основний — безпосередню адаптацію вулично-дорожньої мережі до велосипедного руху (облаштування велоінфраструктури – велодоріжок, велосмуг, нанесення розмітки, встановлення велопокажчиків, велосвітлофорів та ін.). Протяжність велосипедних маршрутів згідно пропонованої у Велоконцепції схеми: 133 км. З них, загальний кілометраж магістральних маршрутів (тобто маршрутів загальноміського значення, що поєднують між собою райони міста та найбільші джерела-цілі велоруху) — 28,77 км, другорядних маршрутів — 53,1 км, рекреаційних маршрутів (тобто маршрути, що пролягають через парки, ліси, набережні тощо, подалі від вулиць з інтенсивним рухом транспорту) — 28,7 км, приміських маршрутів — 22,5 км.

Документ розроблявся у рамках проекту «Полтава велосипедна», який реалізується у Полтаві з березня цього року. Впродовж 6 місяців у Полтаві проводили спеціальні робочі зустрічі (воркшопи), під час яких до розробки документу долучались місцеві велоактивісти та велосипедисти, експерти з транспортного планування,  представники структурних підрозділів Полтавської міської ради (представники управлінь містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, культури, сім’я, молоді та спорту та ін.).  

Окрім того, на презентації буде представлено склад Робочої групи з розвитку велоінфраструктури м. Полтави, до якої увійдуть як представники структурних підрозділів міськвиконкому, так і представники громадських організацій,

На презентацію запрошені: керівництво мерії, представники структурних підрозділів міськвиконкому, представники громадських організацій та всі зацікавлені даною темою.

Після презентації документу, автори Велоконцепції виставлять  документ на публічне обговорення. Врешті, велосипедну концепцію Полтави необхідно прийняти на сесії Міської ради, після чого можна розпочати розробку Міську цільової програми розвитку велотранспорту.

Розробляли документ за німецькою методикою, яку вже застосовували у попередні роки при розробці Велоконцепцій у 6 містах Україні. Цього року подібні документи, окрім Полтави, розробили ще 6 міст України (Житомир, Кривий Ріг, Миколаїв, Миргород, Тернопіль та Черкаси).

Контакти

  • Координатор проекту «Полтава велосипедна»
  • Садовнікова Ірина (Полтава)
  • [email protected]
  • (066) 81 666 21

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.