bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Кінопоказ та лекція про театр пригноблених в Україні - м. Бориспіль, 28 жовтня
26.10.2015

28 жовтня у Центральній міській бібліотеці м. Бориспіль відбудеться кінопоказ та лекція про методику «театр пригноблених» від міжнародної експертки Ніни Ходорівської. Бібліотека розташована за адресою м. Бориспіль, вул. Червоноармійська, 6. Час проведення події – 17:00 – 19:00.

Документально-ігровий фільм «Цунамі джокерів. Рік потому» 57 хв.
 
Режисерка – Ніна Ходорівська
 
 
“Цунамі джокерів в Україні” – міжнародний проект з поширення методики театру пригноблених в Україні. Відбувся під час Майдану, у лютому 2014 року. Фільм змальовує події того часу: як учасники семінарів з міжнародними спеціалістами осмислювали протистояння мовою театру. Як в Донецьку семінар з форум-театру, що проводив американський експерт, намагалися зірвати через політичні мотиви. Що є методика “театр пригноблених” і яку альтернативу насильству вона пропонує.
 
Трейлер: https://youtu.be/TH8QZtkCoLw
 
Лекція “Театр пригноблених у педагогіці, мистецтві та громадській діяльності”

Ніна ХодорівськаВедуча – Ніна Ходорівська, магістр з дослідження перфомансу Університету Уоріку (Великобританія) та Університету Хельсінкі (Фінляндія), джокерка ГО “Театр для діалогу”.

Оглядова лекція про витоки та розвиток театру пригноблених (ТП) від 60-х років 20 століття до сьогодні, а також про роль цієї методики в розвитку громад в Україні. Під час лекції торкатимемось історії та теорії ТП, а також поговоримо про застосування методики в українському контексті. Звучатимуть та обговорюватимуться такі поняття, як педагогіка пригноблених, мистецтво в роботі з громадами (community art), перформанс (performance art) та дослідження із залученням громади (action research).

Контакти

  • Театр для діалогу
  • Яна
  • 0937747529

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.