bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум «UkraineLab: розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах»
12.04.2016

З 19 по 22 квітня 2016 року в Краматорську та Слов’янську відбудеться форум «UkraineLab: Розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах».

Темою цьогорічного форуму UkraineLab обрали «Розвиток громад та локальні ініціативи», щоб разом попрацювати над ефективними інструментами розвитку місцевих спільнот, дізнатися про досвід одні одних і про те, як діяти, аби зустріти актуальні виклики.

Організатори впевнені, що Краматорськ і Слов’янськ пропонують добрий ґрунт для актуальних ідей і тривалих ініціатив.

Форум UkraineLab – це майданчик для спільного осмислення актуальної ситуації в Україні через локальний та міжнародний досвід. Це відкритий простір, де взаємодіють «агенти змін» з різних сфер та регіонів, щоб спільно діяти в напрямках розвитку прозорості, довіри, активної участі в демократичному європейському суспільстві. Програма UkraineLab сприяє діалогу та співпраці неприбуткових організацій та ініціатив, державних установ, бізнесових структур та медіа.

Понад сто культурних і громадських діячів, представників соціально відповідального бізнесу з України, Німеччини, Польщі, Угорщини, Грузії, Азербайджану, Росії, Великої Британії, Болгарії приїдуть на форум UkraineLab до Краматорська і Слов’янська. Учасники працюватимуть над темою розвитку локальних громад з перспектив освіти, культури, урбаністики, соціального підприємництва, громадянських медій та діалогу.

Місцеві мешканці зможуть взяти участь у дискусіях про децентралізацію, розвиток міст і культуру, познайомитися з культурними діячами, соціальними активістами з Києва та Львова, Краматорська й Сєверодонецька, Слов’янська та Маріуполя, Полтави й Одеси, Чернігова і Запоріжжя, а також з-за кордону, відвідати майстер-класи, презентації арт-проектів, вистави та кінопокази.

Серед гостей форуму UkraineLab – Олена Заплотинська, проектний менеджер реформи освіти Національної ради реформ (http://reforms.in.ua/), Адріан Іонеску, міжнародний консультант з питань децентралізації та місцевого самоврядування (Бухарест), Андрій Крупник, голова одеського суспільного інституту соціальних технологій та інші.  

Новини форуму UkraineLab знайдете на сторінці https://www.facebook.com/UkraineLab/

UkraineLab – це міждисциплінарна платформа для ефективного мережування та міжсекторного співробітництва для агентів змін, і мозковий центр, де можуть народжуватися візії та інновації для громадянського суспільства та культури. У 2015 році в рамках пілотного року UkraineLab, ми провели 2 форуми для близько 110 агентів змін з України та Європи, в рамках яких працювали над інноваційними та міждисциплінарними підходами міжсекторального співробітництва, розвитком візій для громадянського сектора та культури в Україні. У 2016 році програма складається з двох форумів: UkraineLab: Розвиток громад та локальні ініціативи в (пост)кризових регіонах та UkraineLab: Україна-EU: (Не)засвоєні уроки Або Лабіринти політичної об’єктності України на європейському рівні (13-16 вересня. Берлін, Німеччина). 

Організатори: Програма UkraineLab з українського боку реалізується громадською організацією «Інша освіта», яка працює по всій території Україні з 2010 року та займається менеджментом якості неформальної освіти та освіти дорослих. Партнером форуму з німецького боку є спілка МіtОst, яка 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. MitOst реалізує проекти, які сприяють розвитку культурного обміну та громадянської активності, та є наразі дахом для багатьох міжнародних довготермінових програм за цими напрямками.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.