bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Плейбек-перформанси у рамках Фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом» для різних спільнот (Київ)
30.08.2016

Команда фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом» запрошує до участі у вересневих плейбек-перформансах представників різних громад, НГО, фонди та всіх охочих.

Протягом вересня 2016 шість плейбек-театрів міста Києва долучаться до соціально-культурного проекту «АРТ-Плейбек. Разом»: перформанси плейбек-театру для спільнот»: Київський плейбек-театр «Отраженіє», Київський плейбек-театр «Дежавю плюс», плейбек-театр «Люди», плейбек-театр «Под зонтом», Театр плейбеку та імпровізації «Фата Моргана» та Q-playback театр. Це будуть спеціальні плейбек-перформанси для представників ЛГБТ-спільноти, людей з інвалідністю, національних меншин, вимушено переміщених осіб зі сходу України. Завершальний захід проекту – спільний плейбек-перфоманс для всіх. Планується проводитись онлайн-трансляція перформансу.

На плейбек-перформансах глядачі з різних соціальних груп матимуть змогу розповісти історії з власного життя, які одразу відображуються акторами на сцені. Історії  - це все, що трапляється з нами, наші почуття, спогади, мрії, сни….

Один з ключових принцип плейбек-театру – віддзеркалення – це шлях знайти зв'язок між людиною та громадою, сформувати сприятливий психологічний клімат для взаємодії, спільної діяльності в майбутньому, формує довіру між людьми, розвиває навички емпатії. Тому кожний глядач може бути почутим та відчути себе прийнятим без осудження та критики.

Перформанси мають спільну назву - «Наше різне схоже життя». Тема досить широка, власне про все те, що відрізняє нас один від одного, і водночас - об’єднує. Це про спільний пошук джерел сили та натхнення, спільні зусилля, особистісні якості та вміння, про те, чим наповнюється наш кожний день. Про що ще? Подивимость!

Окрім перформансів, також відбудуться невеликі воркшопи-шерінги, на яких учасники зможуть осмислювати через театр різні життєві теми: конфліктні ситуації, пошук довіри, соціальну активність, стосунки тощо. А також матиме місце розмова про те, яким чином, на думку учасників, плейбек-театр може впливати на зміцнення громади.

Дати плейбек-перформансів буду з’являтися у групі Фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом» та у події. Інформацію також можна буде знайти  у Фейсбуці за хештегом #playbackforpeople.

Відомі дати перформансів:

  • 06 вересня 2016 о 19:00 - плейбек-перформанс для внутрішньо переміщених осіб зі сходу України та Криму від playback-театру «Под зонтом» Адреса: Київ вул. Кирилівська (Фрунзе) 13Д, Будинок вільних людей
  • 14 вересня 2016 о  19:00 – плейбек-перформанс для ЛГБТ-спільноти від Q-playback театра та Театру плейбеку та імпровізації «Фата Моргана». Місто проведення уточнюється.

Участь в перформансах безкоштовна.

Всі учасники перформансів будуть запрошені на Фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом», який відбудеться в Києві 28-30 жовтня 2016 року.

Проект «АРТ-Плейбек. Разом»: перформанси плейбек-театру для спільнот» реалізовується за підтримки Програма Активні громадяни Британської ради, ГО "3C [ТРИ ЕС]: Спільнота Свідомого Спілкування".

Контакти

  • Київський плейбек-театр «Отраженіє»
  • (093) 047 71 19 - Наталія
  • http://www.art-playback.in.ua/
  • https://www.facebook.com/artplaybackfest

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.