bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація дослідження про розвиток політики відкритих даних (Київ)
13.01.2017

Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup запрошує на презентацію дослідження та дискусію про стан розвитку відкритих даних українських міст. 

Для представників органів місцевого самоврядування та інших причетних до відкриття даних  Громадянська мережа ОПОРА спільно з  TechSoup розробила посібник з методичними рекомендаціями щодо впровадження політики відкритих даних. На заході можна буде отримати примірник, у якому є наліпки з тематичною інфографікою, детальний алгоритм роботи з відкритими даними, відповіді на питання, які найчастіше ставлять ті фахівці, що працюють з open data тощо.

Дослідження та практичні рекомендації, що їх буде представлено, - велика подія у секторі роботи з відкритими даними. Для його розробки спеціалісти Громадянської мережі ОПОРА  та TechSoup вивчили реальну ситуацію в 24 містах - обласних центрах (в Донецькій області - Маріуполь, в Луганській - Сєвєродонецьк). Ми проаналізували:

  • офіційні сайти міських рад обласних центрів України,
  • окремі розділи, портали, де містяться відкриті дані, опубліковані набори даних, які потенційно можуть бути цікавими для створення сервісів,
  • регламенти, статути міст.

Також ми дослідили інформацію станом на 25 грудня 2016 року, яка оприлюднюється обласними центрами на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних, та відповіді на інформаційні запити до міських рад щодо політики відкритих даних, призначення відповідальних, виконання Постанови №835, інформаційних систем, баз даних, які використовує міська рада в своїй діяльності, аудиту чи іншої оцінки інформації (даних), яка є у розпорядженні міської ради.

Захід, що проводиться у рамках проекту  «Дані міст/Apps4Cities»,  відбудеться 25 січня 2017 року о 13:00 в Українському кризовому медіацентрі (Київ).

Після представлення дослідження та посібника відбудеться також дискусія щодо впровадження політики відкритих даних з органами місцевого самоврядування та стейкхолдерами сфери відкритих даних в Україні та Польщі.

Для участі необхідно зареєструватися. Форму реєстрації можна заповнити ТУТ

Адреса: Український дім на Європейській площі (Київ, вул. Хрещатик, 2; (ст. м. «Хрещатик», «Майдан Незалежності»)

Дата і час: 25 січня 2017, 13:00-15:00

Контактна особа: керівниця проекту Руслана Величко-Трифонюк (0631874106)

E-mail: [email protected]

Довідково про проект-портал «Дані міст/Apps4Cities»

Всеукраїнський проект «Дані міст/Apps4Cities» реалізовує Громадянська мережа ОПОРА та TechSoup Europe за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED) та Фонду Чарльза Мотта.

Місія проекту — відкритість та легкість доступу до міських даних, що дозволить зробити місто ближчим до його жителів.

«Дані міст/Apps4Cities» — це портал відкритих міських даних та майданчик для всіх бажаючих. Ми створюємо умови для вас не тільки робити сервіси на основі вже отриманих нами даних, але й пропонуємо надавати свої набори даних, отримані у відповідь на запити або в результаті власної діяльності.

Відкриті дані – це клондайк можливостей для міст, для громадян, для бізнесу та влади.

Більше про конкурс та проект читайте на сайті danimist.org.ua та офіційних сторінках у соцмережах (Facebook та Twitter).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.