bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація видання про порушення прав людини на Донбасі
21.03.2017

29 березня 2017 р. в Українському кризовому медіа центрі відбудеться презентація видання «Справжня ціна вугілля в умовах війни на Донбасі: погляд крізь призму прав людини».

Звіт підготовано ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» у співпраці з іншими організаціями-членами Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі». 

У заході візьмуть участь автори видання:

  • Денис Казанський, журналіст, блогер
  • Володимир Щербаченко, голова ГО «Східноукраїнський цент громадських ініціатив»
  • Анастасія Некрасова, аналітик ГО «Східноукраїнський цент громадських ініціатив»
  • Олег Савицький, експерт з кліматичної та енергетичної політики Національного екологічного центру України

Під час презентації дослідники розкажуть про те, як ситуація у вуглевидобувній сфері вплинула на початок збройного конфлікту на сході України та продовжує впливати на нього зараз. Автори звіту презентують інформацію про  численні порушення соціальних, трудових та екологічних прав, обмежені можливості для самореалізації місцевих жителів та неінклюзивність економічних інститутів у шахтарському регіоні по обидва боки від лінії розмежування.

У виданні автори не лише констатують факти, але й рекомендують комплекс заходів, спрямованих на вирішення проблем вугледобувної галузі та регіону в цілому.

Звіт «Справжня ціна вугілля в умовах війни на Донбасі: погляд крізь призму прав людини» підготовано за підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Довідка:

Коаліція «Справедливість заради миру на Донбасі» є неформальною спілкою 17 громадських правозахисних організацій та ініціатив із документування порушень прав людини, вчинених в ході збройного конфлікту на сході України. Коаліція зосереджується на зборі інформації про найбільш тяжкі порушення прав людини та порушення норм міжнародного гуманітарного права. Більшість учасників Коаліції – це громадські об’єднання з Луганської та Донецької областей.

Контакти:

Аліна Боднар, менеджер з комунікацій
093-50-93-457, [email protected]
http://jfp.org.ua/

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.