bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Плейбек-перформанс. Бо хоче дитина бачити світ (Київ)
17.05.2017

18 травня 2017 о 19:00 відбудеться плейбек-перформанс «Бачити світ» від Київського плейбек-театру «Вне Времени».

Мета плейбек-перформансу – зробити видимими тих людей, яких ми не помічаємо, осмислити цінність життя та важливості підтримка один одного.

Адреса заходу: Київ, Богдана Хмельницького, 7, Музей Історії Києва

Вхід безкоштовний.

Перфоманс є благодійним заходом і ми заохочуємо глядачів зробити добровільний внесок для дівчинки Маргоши, якій хочеться Бачити Світ власними оченятами.

Є люди, які в нашому суспільстві - мало видимі. Вони ніби є, але їх немає. В них своє життя і свої потреби. Їх меншість, може тому ці потреби «їх». Хоча вони так само працюють, закохуються, хворіють і одужують, мріють.

Однією з таких соціальних груп є люди з порушенням зору. На вулицях можна їх помітити, бо зазвичай вони переміщаються містом за допомогою білої тростини або у супроводі. Нажаль, наше місто не пристосовано до потреб незрячих, дуже рідко де є рельєфна розмітка на асфальті або розклад руху транспорту шрифтом Брайля. Інколи – світлофори мають аудіо сигнал про настання зеленого чи червоного світла.

Тим не менш, незрячі та ті, хто слабо бачать, адаптуються до світу, який Бачить. Вони живуть максимально повноцінним життям, стрибають с парашута, працюють на радіо, їздять у закордонні подорожі на зустрічі щодо питань прав людини. Активні громадяни, яких часом не помічає більшість.

Цікаво, як би незрячі використовували можливості світу, якби вони бачили? І як би зрячі почали цінувати зір та розуміти незрячих, якби – не дай бог – щось б трапилось з їх зором? Усвідомлення, що зір – це «привілегія» зрячих, це природна «супер-можливість» йти-куди-хочу, робити-що-хочу, бути-нормальним, цією «привілегією» хочеться ділитися. Як? Дуже просто.

Наприклад, підтримувати тих, хто може зберегти зір ще змалечку. От як Маргоша, який 2,5 рочки. В неї є незряча мама Даша, така соціально активна, як описано віще. Мала бачить, але є ризик втратити зір. Тому – діагностика, тому – операція. Даша не просить про гроші, вона ділиться своєю історією. Наш театральний колектив відреагував на цю потребу, і організовує плейбек-перформанс – вечір театральної імпровізацій, де будуть гратися історії з життя глядачів. Тема виступу – «Бачити Світ», де ми будемо досліджувати, що таке – Бачити (і буквально, і метафорично), про цінності, про підтримку, про видимість один одного. Маленький перформанс про великі справи, адже все починається з кроку. Приходьте розказати свою історію, почути та побачити інших, підтримати свого ближнього.

Захід проходить рамках соціально-культурного проекту «АРТ-Плейбек» та Міжнародного інклюзивного театрального Фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом»

Акредитація журналістів – 0930477119 або [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.