bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація рейтингу прозорості міст України: Хмельницький на порозі змін
25.07.2017

Запрошуються журналісти та активісти на презентацію результатів дослідження прозорості 100 найбільших міст України у Хмельницькому. Вона відбудеться 26 липня з 10:00 до 12:00 у коворкінг-центрі «Тетріс» за адресою:  Хмельницький, вул. Кам'янецька, 21.

Хмельницький посів 14 місце у рейтингу, отримавши за прозорість трохи більше 41 бали зі 100можливих. Рейтинг був побудований командою аналітиків за 91 показником у 13 сферах. Досліджувалися сфери бюджетування, землекористування, кадрової політики, закупівель, наявності онлайн-послуг та ін.

Найпрозорішою сферою, як і в більшості українських міст, виявилася інформація про роботу органів місцевої влади. Також пристойні показники демонструють сфера доступу та участі й сфера освіти. А от житлова політика, закупівлі та комунальне майно традиційно отримали невелику кількість балів.   

14 місце у рейтингу – це досить позитивний результат. Але місцевій владі є куди рости. Місто має всі шанси протягом стислого періоду ввійти у десятку найпрозоріших. Що для цього потрібно зробити? Які кроки мають здійснити активісти та місцева влада, щоб зробити певні сфери життя більш відкритим? Ці та інші питання будуть обговорюватися на заході.

Рейтинг представлять:

  • Катерина Цибенко, керівник проекту «Розбудова прозорості в містах України»;
  • Альона Береза, керівник Жіночого антикорупційного руху.

Запрошено представника Хмельницької міської ради.

Для участі зареєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/2teHDLb

Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.