bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум «Три роки внутрішнього переміщення: виклики та вдалі практики інтеграції»
13.09.2017

Відзначаючи триріччя прийняття Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», 19-20 жовтня 2017 р. у м. Київ Проект Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» в межах Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 та у співпраці з Посольством Японії в Україні проводитиме національний форум «Три роки внутрішнього переміщення: виклики та вдалі практики інтеграції».

Метою Форуму є обмін інформацією та надихаючим досвідом учасників, сприяння мережуванню внутрішньо переміщених осіб, організацій, які з ними працюють, та різних зацікавлених сторін, що впроваджують політику та практики, спрямовані на інтеграцію переселенців у приймаючі громади

Завдання Форуму:

  • поширення «історій успіху» та конкретних прикладів позитивних змін у результаті внеску внутрішньо переміщених осіб, що добре інтегрувались у приймаючі громади в Україні;
  • обмін досвідом проведення інтеграційних ініціатив, заходів та проектів, що реалізуються різними державними інституціями та НУО у сфері зайнятості, підприємництва, освіти, громадянської участі тощо;
  • підвищення обізнаності щодо існуючих складнощів внутрішнього переміщення, які потребують вирішення на регіональному та національному рівнях;
  • сприяння розвитку інтеграційної політики для внутрішньо переміщених осіб з метою забезпечення довготривалих рішень на місцевому та національному рівнях.

У програмі Форуму передбачаються виступи міжнародних та національних експертів з питань реалізації інтеграційної політики стосовно ВПО, презентації учасниками їхнього досвіду за напрямами діяльності (культурні та освітні проекти, надання соціальних послуг та психологічної підтримки, ініціативи із працевлаштування та підвищення потенціалу ВПО тощо), а також простір для обговорення стратегій та практик вирішення нагальних питань інтеграції ВПО на регіональному та національному рівнях.

Програма заходу розпочинається 19 жовтня о 9:30 і завершується 20 жовтня о 17:00. Робочі мови – українська та англійська (переклад забезпечується).

Транспортні витрати, проживання та харчування учасників, а також роздаткові матеріали забезпечуються за рахунок Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини ВПО в Україні».

Профіль учасників

До участі у Форумі запрошуються внутрішньо переміщені особи, а також представники організацій та установ, які працюють з ВПО, зокрема:

  • неурядові організації;
  • органи державної влади на національному та місцевому рівнях;
  • органи місцевого самоврядування;
  • обласні/місцеві соціальні служби, установи та заклади, які дотичні до питань ВПО;
  • освітні та дослідницькі установи;
  • засоби масової інформації.

Зацікавлені кандидати повинні бути повнолітніми особами, мати досвід реалізації інтеграційних проектів та/або заходів, спрямованих на інтеграцію ВПО у приймаючі громади, бути особисто вмотивованими взяти участь у заході.

Кількість місць для участі у Форумі обмежена. Зацікавлені особи мають зареєструватися, відповівши на питання анкети за посиланням:  goo.gl/3Jzk9d

Кінцевий строк реєстрації:  29 вересня 2017 року (23: 59 за київським часом).

До участі у Форуму буде запрошено до 60 учасників, виходячи з вказаних вище критеріїв, та дотримуючись гендерного й географічного балансу, різноманітності досвіду реалізації інтеграційних заходів та програм, та сфер діяльності.

Успішні кандидати будуть поінформовані про результати до 6 жовтня 2017 року та отримають інформацію щодо програми та логістики заходу.

Додаткові питання стосовно заходу спрямовуйте на адресу електронної пошти [email protected]

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

Володимир Шепелєв   2404 дні тому   #  

За три года практически ничего, по отношению к ВПЛ не изменилось. Всего лишь некоторые из дискриминационных норм законов, в отношении ВПЛ просто заменены обтекаемыми формулировками, которые ни фактически, ни юридически не решают самые остновные и насущные для ВПЛ вопросы. По форме и стилю это всего лишь блеф пиар перед международной общественностью, о том, что что то, якобы улучшается. Вопросы компенсации утраты жилья и имущества для ВПЛ не поднимаются. Все жилищные программы в отношении ВПЛ - не более чем пустословный, нмчем не обеспеченный пиар. Мало того, что по этим программам финансово никак не обеспечены 50% со стороны местных и госбюджета, так еще и установлены драконовские ставки кредитования 7% годовых для ВПЛ. Например, в Испании, ипотечные кредит даже для иностранца можно найти под 1,5% годовых, а в Украине для ВПЛ 7% вроде как благодеяние. В программах для ВПЛ много несостыковок, нет никаких гарантий, что даже если ВПЛ внесут свои 50%, то их просто не распилят строительные компании, аффилированные с чиновниками, сочинившими такие программы, а ВПЛ потом оставшись у разбитого корыта, вынуждены будут требовать возврата денег, которых уже никто не вернет. Я предлагал различным общественным организациям поддержать реальный способ обеспечения ВПЛ Киева и области, альтернативным и доступные жильем в Киевской области. Обосновал прозрачность затрат их минимизацию, но когда дело касается прозрачности, отчетности и сроков, то это ни для кого из чиновников не интересно. Полностью разочаровался во всех этих объявляемых программах. Понял, что организаторы украинских программ не имеют своих идей и просто объявляют грантовые программы с учетом того, что победители заранее определены и для того, чтобы узнать какую либо оригинальную программу, до которой они не могли додуматься. Оно и неудивительно, у них основная цель распилить международную помощь ВПЛ, а не реально помочь ВПЛ в чем то полезном и насущно актуальном.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.