bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація звіту «Війна без правил» про гендерне насильство (Харків)
12.12.2017

У понеділок, 18 грудня, о 14:00 у прес-центрі «Накіпело» (вулица Свободи, 7/9, бізнес-центр «Паралель’50», перший поверх) відбудеться презентація аналітичного звіту «Війна без правил: гендерно-обумовлене насильство, пов’язане зі збройним конфліктом на сході України».

До участі у презентації запрошуються журналісти, представники громадянського суспільства та усі зацікавлені у темі дослідження.

Звіт підготований Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно з партнерами з Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» та містить нові дані про кількість сексуальних злочинів. У виданні правозахисники назвали імена людей та збройні підрозділи відповідальні за сексуальне насильство в зоні конфлікту.

У тексті видання ідентифіковані та названі із адресами понад 30 незаконних в’язниць, де піддавали сексуальному насильству військовополонених і цивільних осіб. Під час презентації автори звіту порівнюють рівень сексуального насильства під час конфліктів в колишній Югославії та в Африці. Правозахисники також дадуть відповідь на запитання, чи є сексуальне насильство зброєю війни під час збройного конфлікту на Донбасі.

Учасники заходу:

  • Володимир Щербаченко, голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив
  • Ганна Янова, дослідниця Східноукраїнського центру громадських ініціатив. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.