bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Соціальна майстерня для людей поважного віку «Навчання. Можливості. Участь» (Вінниця)
28.03.2018

Громадська організація «Центр Поділля-Соціум» спільно з Департаментом соціальної політики Вінницької міської ради, Територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проводить Соціальну майстерню для людей поважного віку «Навчання. Можливості. Участь», що відбудеться 29 березня 2018 року.

Місце проведення: Хаб «Місто зі Змістом» за адресою м. Вінниця, вул.Пушкіна 11.

Захід став можливим за підтримки Центру Гуманістичних Технологій «АХАЛАР».

Мета заходу: обговорити з учасниками/цями майстерні – людьми поважного віку, партисипативні практики, що вже існують в Вінниці, а також показати, які шляхи участі для містян працюють найефективніше. Ми переконані, що громадяни здатні не лише брати участь у виборах, референдумах, а й безпосередньо у процесах підготовки, прийнятті та впровадженні владних рішень.

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області у місті Вінниці проживає 370834 осіб віком 50+. Команда ГО «Центр Поділля-Соціум» переконана, що люди поважного віку активні та готові долучатись до життя громади, але не всі інструменти, що формують залучення до процесу прийняття рішень у громаді є доступними та зручними. Для цього ми організовуємо  Соціальну майстерню, де і плануємо обговорити з людьми поважного віку, активістами/активістками, представниками/представницями Вінницької міської ради, що саме викликає найбільший інтерес та потребує підсилення у власній доступності.

Лариса Попова, директорка Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради: «Для нас заходи такого формату — це шанс зробити більше для жителів нашого міста. Ми ставимо за пріоритет налагоджувати діалог зі старшими людьми, щоб говорити однією мовою і робити наше місто кращим. Саме такий діалог між органами місцевого самоврядування, департаментами, зокрема і нашим, допоможе максимально залучати громадян пенсійного віку до прийняття рішень і участі у житті громади».

Сергій Проценко, Голова Правління ГО «Центр Поділля-Соціум»: «Досвід роботи нашої організації з людьми поважного віку показує, що ці люди є важливою частиною громади та ефективним ресурсом, вони активні, досвідчені та відповідальні. Для нас дуже важливо взаємодіяти з людьми, допомогти їм опанувати можливості та інструменти, які доступні сьогодні для участі у житті міста та його розвитку».

Контактна особа:

Анна Савчинська

+380 63 615 9286

[email protected]

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.