bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як творити Інакшу Україну?
25.01.2022

Літо — для активних і амбітних,
зима — для найкращих і розумних!

Планета й Україна в суперкризі — але дієвих кроків до її подолання немає, як немає і відповідальності перед майбутнім та людством. Звісно, бо коли відмовляються од перетворення світу, це призводить до того, що вже і описати цей світ не здатні. Інакша Україна супроти летальної дистопії та ресентименту — отаке надзавдання стоїть перед Поколінням Республіки. А вивільнення нашої країни може стати дороговказом і шансом для цілого світу! Саме тому тема ЗиСР-XIV у Карпатах — «Перетворення України та світу». Запрошуємо і вас 25‒28 лютого 2022р. долучитися! Реєструйтеся!

Щороку небайдужі громадян(к)и з усієї України (і не тільки) — активіст(к)и, експерт(к)и, просто прогресивні люди різного віку та місця проживання — збираються на «Зимову Студреспубліку»*. Це — унікальне коло однодумців/иць, які покладають свої знання і сили, аби самовіддано «вигризати» відповіді на дуже непрості запитання. Люди довгої доброї волі зі всієї України і всього світу мають стати союзниками/цями в справі Модернізації, Прогресу, а не чиїмсь ресурсом. Або запалимо досвітній огонь, ставши маяком Інакшості в Новому світі, або погубимося! Яким чином стати частиною унікального інтелектуально-творчого дійства, де щира солідарність, позитивна змагальність і вироблення потужних альтернативних рішень, то щохвилинна реальність — далі.

Старе життя згнило. Новий світ — світ неволі та виживання, який для нас приготували, — неприйнятний, бо невільний, антигуманний, безсенсовий, антиісторичний. Як не втрутимося, то в цьому Новому світі тонких цифрових маніпуляцій, медіазомбування, дофамінової залежності та санітарно-євгенічних практик маси, що невпинно шукатимуть покою і задоволення, будуть кінцево покорені меншістю найбагатших. Інакша Україна могла б обрушити цей план, що наразі втілюється на Землі, давши світу приклад інаваційної1 країни мислення, творчості та волі — натомість, усе навпаки: поки ми серед лідерів у суперманіпуляціях над фрустрованим суспільством.

Місце, в якому перебуває наша країна, дає нам чесне бачення для рефлексії та діяльності. Всупереч мріям та сподіванням, ми — найвідсталіша і найбідніша країна Європи, одна з найбільш несправедливих територій світу, з війною на власній території, імперіалістичною інвазією, сецесією цілих регіонів, зовнішнім управлінням і найстрашніше — в «потєряшках», злобі й безкінечному пошуку винних, а з іншого боку — суїцидальних злодійстві та писі.

Візьміть участь у конкурсному відборі!

Зрозуміло, що народ України жодним чином не влаштовує ця програма самознищення: деградація, демодернізація, «пропаща сила», жахливий занепад для переважної більшості населення і в цілому для держави — і водночас казкові умови надприбутків і тотальної безвідповідальності для декількох сотень родин і їх цинічної обслуги.

Щоб вирватися з прірви, необхідні історичний масштаб, грандіозні ідеї, надпотужня енергія, соціально-політична суперкреативність і сміливі позамейнстримні рішення, дуже високий рівень злагодженості та мобілізації, взаємної довіри та здатності до мислення. Саме таке «прокачує» ЗиСР й ін. республіканські активності.

Енергія, Надія та Майбутнє з’являються лише тоді, коли ви насмілилися вийти за межі звичних, нав’язаних і самоїдських сценаріїв. Тож необхідний план — дуже зухвалий, інавативний, який не мав і не має аналогів в планетарній історії. Спосіб його реалізації та створення умов для втілення можуть бути й еволюційними, втім наш мисленнєвий доробок показує, що попереду складні революційні процеси.

Продовження теперішнього (а тим паче його наявна імітаційно-паразитарна форма) за будь-яких умов веде лише до погіршення. Перетворення/Переображення — це складний процес стрімкої радикальної зміни світу (установок, мотивацій, спільних цілей тощо), для реалізації якого необхідні надзусилля і масштабна відважна уява «за обрієм», який включає в себе іна/інноватування та модернізаційний курс2.

Ми — як об’єднання людей, що гуртує молодь та провідних інтелектуалів/ок — уже далеко не один рік працюємо над візіями, стратегіями, моделями, сценаріями та програмами прогресивного Майбутнього для України та світу, організовуємо інших навколо цього — цілком свідомі суворої історичної відповідальності за втілення цих розробок.

Умови участі: щоб стати учасником/цею ЗиСР-XIV необхідно здійснити онлайн-реєстрацію на сайті Студреспубліки. Далі всі зареєстровані учасники/ці проходять конкурсний відбір, найкращі з них і стануть учасниками/цями «Зимової Студреспубліки».

Особливості! У процесі гри застосовуються методи й інструменти, які дадуть змогу рефлексувати власні та колективні дії, глибоко зануритися в проблематику та знаходити відповіді на найскладніші питання. Планується досягнення ефекту «повного занурення», що передбачає участь в абсолютно всіх заходах, а також заборону вживання алкоголю. При порушенні даних вимог організатори залишають за собою право на позбавлення права на участь і виселення порушника/ці без повернення оргвнеску.

Оголошення результатів: на сайті Студреспубліки до 17 лютого

Наприкінці події відбудеться вечірка в класичному стилі та нагородження переможців/ниць.

Республіканці не просто системно й послідовно служать відродженню України, досліджують і розробляють концептуальні рішення щодо прогресу, модернізації України та світу, але й організують інших. Ми усвідомлюємо обов’язок докласти солідарних над і подолати цю суперкризу, зробити все, аби Нова, Інакша Україна була дієвим актором серед топ-20 розвинутих країн світу, в якому іржаві кайдани будуть повсюди розірвані!

У той час, коли пануючі класи і групи та належна їм значна частина влади займаються корупцією і забезпеченням інтересів олігархату та іноземних держав, небайдужі громадян(к)и беруть відповідальність на себе. Запрошуємо і кожного з вас, проявіть свою громадянську солідарність — долучайтеся до ЗиСР-XIV!

І це — захопливий, драйвовий шлях!

Отже, хто ви, ті, особливі будівничі, хто з народу, разом із народом, від волі народу і задля народу; тих, хто обирає не легенькі доріженьки і міщанські «щастячка», а усвідомлює, що таке служіння людям?

По завершенню ЗиСР, за власним бажанням, у вас буде нагода чудово відпочити (поряд витяги, сауна, ковзанка, ліс тощо) та побачити визначні історичні місця: фортецю, монастирі, парки, музеї тощо.

* * *

* Під час проведення активностей вимагається дотримання адекватних і повністю законних карантинних приписів

1 Інавація — як правило, несподіване відкриття Інакшого. Це не технологія, вона є завжди невчасною і недоречною. Треба розуміти, що не все нове — Інакше, але все Інакше — нове, яке породжує цілий ряд наступних інавацій. Для появи інавацій необхідна солідаризація без домінації, тобто деліберативний процес.

2 Модернізаційний курс полягає у відновленні нормального, людського життя, встановленні широких свобод і втіленні безлічі прогресивних інавацій та інновацій.

Організатори: ВМГО «Студентська республіка».

Партнери: ПрАТ «Гравітон», видавництво «Саміт-книга», «БІОКОН», SendPulse, Koine.Community, Telegram-канал «Можливості».

Організаційні питання: (044) 529 13 75, [email protected]
Із питань медіа та партнерства: Віра Андріюк, бренд-менеджерка Студреспубліки, моб.: (097) 883 22 26, е-пошта: [email protected] 

Умови участі та деталі конкурсу 
Про попередні «Зимові Студреспубліки» 
Необхідні тексти 

Контакти

  • Питання медіа та партнерства: бренд-менеджерка Віра Андріюк (097) 883 22 26
  •  [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.