bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Open call для митців на фестиваль Mykolaiv ART Week: MEMORY
07.08.2023

Платформа MY ART оголошує оpen call для митців на участь у online-виставці в рамках програми фестивалю актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: MEMORY. Дедлайн – 15.08.2023.

Презентація онлайн-галереї з роботами відібраних учасників відбудеться 8 вересня 2023 року у змішаному форматі (онлайн та офлайн). Подати свою роботу тут.

ТЕМА: MEMORY \ ПАМʼЯТЬ

Памʼять – це процес, в якому інформація кодується, зберігається та витягується. Тобто памʼять є сумою усього, що зберігає людський мозок. Але що ми зберігаємо? Приємні спогади про найкращі моменти життя? Чи навпаки, найбільш болючі й жорстокі ситуації, які нам довелось пережити? Які частини пам’яті ми блокуємо, а які хочемо пережити знову?

Досліджуючи цю тему не варто забувати і про колективну памʼять – спільні спогади і досвіди, які назавжди залишаться з групою людей чи цілим народом.

Коли слід “розшифрувати” та “витягнути” назовні власні флешбекі, а коли ми маємо звернутися до колективного досвіду й переосмислити наше спільне минуле заради майбутнього?

Повномасштабна війна в Україні дає поштовх до самоаналізу через особисте і колективне задля саморефлексії та можливості змінити події, які ще не настали. Зараз важкий, але унікальний час, аби почути і побачити це в творах митців. Та зазирнути у глибини “колективної памʼяті” для розуміння власного майбутнього та всього людства в цілому.

Open call для митців на фестиваль Mykolaiv ART Week: MEMORY

ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ?

Заявки можуть подавати усі митці, які працюють з темами дослідження культури памʼяті, історії національної та особистісної ідентичності.

Це міжнародний конкурс, у ньому можуть брати участь усі митці віком від 18 років, що працюють у різних сферах та техніках (оцифрований живопис, графіка, фотографія, цифровий колаж, відео та саунд арт, анімація, VRAR).

Перевагою будуть роботи, що створені як рефлексія та самовираження автора на події повномасштабної війни в Україні.

ЩО НЕОБХІДНО ДЛЯ УЧАСТІ?

Заявки на участь приймаються до 15 серпня 2023 року включно в рамках цієї гугл-форми: https://bit.ly/MEMORY_MyART

ПРИМІТКИ:

• Відкриття фестивалю відбудеться 8 вересня 2023 року в у змішаному форматі (офлайн та онлайн). На відкритті буде презентовано онлайн-галерею з роботами відібраних митців.

• Художники можуть бути обрані з одним або кількома творами мистецтва для експонування на виставці.

• Зображення творів мистецтва мають бути позначені як: Ім’я-Прізвище-Назва твору.jpg

• Зображення мають бути оригінальною роботою, створеною художником у високій роздільній якості.

• Художники повинні подавати свої заявки виключно через гугл-форму. У формі надішліть посилання на папку з вашою роботою, документацією, поданими заявами про роботи та інформацією про зображення. Перевірте, будь ласка, налаштування доступу до папок. Усі програми, яким потрібен пароль або дозвіл на перегляд, будуть відхилені.

Open call для митців на фестиваль Mykolaiv ART Week: MEMORY

УМОВИ УЧАСТІ У ПРОЕКТІ

Участь у фестивалі для авторів є безкоштовною. Також Організаторами не передбачено виплати винагород, стипендій або роялті за участь у фестивалі.

Учасники подаючи свою роботу, автоматично надають згоду на публічне використання своїх творів в межах фестивалю Mykolaiv ART Week: MEMORY, а саме для створення друкованого каталогу, статей, розміщення робіт в публічному доступі на сайті онлайн-галереї.

Додаткові запитання можна відправляти на електронну пошту: [email protected]

Фестиваль реалізовується Платформою MY ART за підтримки Українського культурного фонду.

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.