bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві презентують Дитячу дорожню карту – стратегічне бачення спілки 33 громадських організацій
11.04.2024

Документ розробили експерти громадської спілки «Українська мережа за права дитини  в партнерстві з Міжнародним фондом «Відродження».

«Напрацювання, викладені у нашій Дитячій дорожній карті, увійшли до національної Стратегії забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні.  До розробки документа долучились усі члени Мережі, діти та батьки, представники соціальних служб та установ, де надають соціальні послуги», – розповідає Дар’я Касьянова, голова правління ГС «Українська мережа за права дитини» та програмна директорка МБО «БФ “СОС Дитячі Містечка” Україна».  

Дитяча дорожня карта складається з 10 компонентів. У кожному з них підсвічені проблеми та стратегічні напрямки для їх розв’язання. Зокрема спеціалісти зазначили рекомендації для органів влади.  

«Ми перші, хто зібрав аналітику по дуже різним напрямкам: від культури сприйняття дитини в суспільстві до питань догляду поза біологічною сімʼєю. Фактично Дорожня карта у сфері забезпечення прав та найкращих інтересів дитини  – це компас, на який мають орієнтуватись як представники громадського сектору, так і влада», – додає Дар’я Касьянова

Серед спікерів, що презентують напрацювання будуть експерти УМПД, серед запрошених гостей – громадські та благодійні організації. Також про Стратегію забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні розповість представниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей.

Долучитись до обговорення онлайн можуть усі охочі, для цього потрібно заповнити форму реєстрації. 15 квітня на сторінці УМПД в Facebook відбудеться онлайн-трансляція заходу.

Проєкт «Поверни Україну для всіх дітей» громадської спілки «Українська мережа за права дитини» впроваджується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження». Текст матеріалів представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.