bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Гранти на підтримку впровадження земельної реформи від UNITER
04.07.2011

Даний конкурс проводиться в межах програми «Об'єднуємося заради реформ!» (UNITER), що фінансується Агентством США з Міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Пактом.

Головна мета програми UNITER - зміцнити та допомогти провідним організаціям громадянського суспільства України (ОГС) які опікуються питанням впровадження реформ, посилити та консолідувати демократичні здобутки. Цей проект підтримує ініціативи ОГС у різноманітних сферах суспільного життя, які є необхідними для просування процесів розвитку в Україні.

Для того, щоб посилити вплив громадянського суспільства на процес проведення реформ в Україні, Пакт використовує підхід до громадянського суспільства не як до окремого сектору, а як до окремих груп/мереж або «під-секторів» організацій, що займаються різними питаннями реформ. В межах програми UNITER, Пакт зміцнює громадянське суспільство в Україні в різних секторах та надає цільову допомогу організаціям у розвитку їх потенціалу. Через оголошення цього конкурсу, Пакт планує надавати консультації, менторство, ваучери з організаційного розвитку, допомогу в створенні мереж, та фінансову підтримку ініціатив громадянського суспільства для участі у процесі земельної реформи.

Протягом тривалого часу ринок землі в Україні не функціонував, проте 2011 рік відзначається пожвавленням інтересу до цієї теми. Завданням земельної реформи в Україні є «створити прозорий ринок земель сільськогосподарського призначення на основі єдиної системи земельного кадастру» з метою «забезпечення технологічного переоснащення галузі й перетворення її на ефективний, конкурентоспроможний на внутрішньому й зовнішньому ринках сектор економіки».

Весною 2011 року ПАКТ започаткував секторальний діалог між провідними експертами громадянського суспільства та міжнародними донорами щодо земельної реформи. За допомогою Міжнародного Центру Політичних Досліджень (МЦПД), Пакт оцінив поточний стан земельної реформи в Україні та роль громадянського суспільства у цьому процесі. Дане оголошення про конкурс побудовано на рекомендаціях, узгоджених між різними зацікавленими сторонами. Широка підтримка земельної реформи має вирішальне значення для відродження слабкого українського сільського господарства.

Україна має унікальну роль у забезпеченні світової продовольчої безпеки. Для успішного проведення реформи потрібна серед іншого реорганізація власності на землю, впровадження передових систем управління та вливання додаткових ресурсів. На цьому етапі дуже важливо залучити громадянське суспільство, яке зможе через активні адвокасі та інформаційні кампаніями посилювати вплив та голос безпосередньої цільової аудиторії земельної реформи.

Основною метою цього конкурсу є допомога громадянському суспільству у впровадженні земельної реформи через обстоювання інтересів громадян в процесі реформи.

Мета конкурсу: Підтримка ініціатив громадянського суспільства на національному рівні, які спрямовані на:

  • Залучення різних зацікавлений сторін (стейкхолдерів) у політичний діалог щодо питань земельної реформи;
  • Підвищення обізнаності громадян щодо земельної реформи та її необхідності;
  • Представлення та захист інтересів громадян (адвокасі) з питань земельної реформи для забезпечення прозорих механізмів операцій на ринку землі.

У конкурсі можуть брати участь: офіційно зареєстровані неприбуткові ОГС, коаліції ОГС з усіх регіонів України, які мають підтверджений досвід та спроможність з відповідального управління проектами.

Діяльність в рамках проекту може включати такі напрямки, але не обмежується ними:

  • створення коаліцій із зацікавлених у земельних питаннях сторін, наприклад, мозкових центрів, ОГС, експертів, ЗМІ та міжнародні організації;
  • розробка спільних пропозицій, вироблення консенсусу щодо політичних та юридичних рекомендації, та просування їх за допомогою ефективних адвокаційних кампаній;
  • громадянська просвіта громадян про очікувані зміни у результаті проведення земельної реформи;
  • адвокасі та публічні кампанії з підвищення обізнаності суспільства, які в той же час залучали би громадян до участі у реформаційному процесі України;
  • діяльність ОГС, спрямована на залучення та навчання ЗМІ з питань земельної реформи в Україні ;
  • активне застосування інноваційних підходів у створенні мереж ОГС через громадську мобілізацію, використання нових ЗМІ та соціальних мереж.

Критерії відбору:

  • проект відповідає цілям конкурсу;
  • підтверджений потенціал апліката здійснювати вплив;
  • досвід апліката проводити конструктивний діалог з різними зацікавленими сторонами;
  • наявність підтверджених експертних знань у сфері земельної реформи;
  • організаційна спроможність апліката та залучених партнерів;
  • наявність власного внеску.

Перевага буде надана проектам, які:

Включать власний внесок із інших джерел (фондів, підприємств, державних установ, у вигляді натуральної підтримки, і т.п.). Рекомендується, щоб всі подані проекти продемонстрували принаймні 10% фінансової допомоги (в грошовій або натуральній формі від джерел(а) інших, ніж фонди уряду США.).

Будь-ласка, зверніть увагу:

  • ПАКТ вимагає звітності по власному внеску;
  • Подаються коаліціями/мережами мозкових центрів та активними ОГС, що безпосередньо залучені до розробки політик за тематичним спрямуванням, адвокасі кампаній та публічного і громадського виховання;
  • Передбачають та просувають співпрацю між ОГС, бізнесом, органами влади та ЗМІ;
  • Розроблені та спираються на національний внутрішній потенціал, але разом з тим взаємодіють з міжнародними коаліціями ОГС.

Будь ласка, зверніть увагу, що:

  • У межах цього конкурсу, гранти не можуть бути надані бізнес організаціям, політичним партіям, державним установам, релігійним організаціям або приватним особам;
  • Дослідження може бути одним з інструментів проекту, але не єдиною метою всього проекту;
  • Проектна заявка може бути надіслана українською, російською або англійською мовами;
  • Претендентів буде повідомлено про статус їхніх заявок у письмовій формі електронною або звичайною поштою;
  • Рішення конкурсного комітету є остаточним та не може бути предметом перегляду;
  • Надіслані заявки не можуть бути повернені або рецензовані.

Розмір гранту: ПАКТ планує підтримати від 1 до 3 коаліції та/або ініціатив, які тісно співпрацюють одна з іншою. Загальний бюджет цього конкурсу складає до $300,000.

Орієнтована тривалість гранту: до 20 місяців.

Кінцевий термін подання заявок: 15 серпня 2011 року, 24:00 за Київським часом. Інструкції щодо складання заявки на грант та форму бюджету ви зможете знайти за посиланнями.

Проекти необхідно надсилати:

  • на електронну пошту [email protected] з темою: Land Reform Competition АБО 
  • у паперовому варіанті (лише у тому разі, якщо проект не було подано у електронному варіанті) на таку адресу: вул. Мечникова 3, офіс 801, Київ, 01601, Україна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.