bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Малі гранти у межах проекту з покращення доступу до соціальних послуг в Україні
04.09.2015

МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» оголошують конкурс малих грантів проекту «Свобода від насильства: покращення доступу до соціальних послуг в Україні» за фінансової підтримки ЄС.

Загальна мета проекту  – розвиток потенціалу місцевих громад через підвищення спроможності громадських організацій та органів місцевого самоврядування щодо розширення спектру, забезпечення доступу та якості соціальних послуг і послуг реабілітації для потерпілих від насильства жінок та чоловіків, які вчинили насильство.

У межах проекту проводиться конкурс на участь у програмі малих грантів.

Вимоги до організацій-учасниць конкурсу:

До участі у конкурсі запрошуються недержавні громадські об’єднання та благодійні фонди, що мають практичний досвід роботи (не менше 3-х років) у сфері профілактики насильства в сім’ї та щодо жінок в регіонах реалізації проекту.

Регіони, які можуть брати участь у конкурсі: Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Чернігівська, Чернівецька області.

Фінансування:

  • Загальний бюджет малих грантів – 1050 000 гривень
  • Максильна сума одного гранту – 350 000 гривень.

Проекти, які подаються на конкурс, повинні бути спрямованими та передбачати удосконалення системи надання послуг з протидії насильства в сім’ї та щодо жінок:

  • безпосередню практичну роботу (надання соціальних послуг/ послуг з реабілітації) з отримувачами послуг (має бути охоплено щонайменше 220 осіб: потерпілих від насильства жінок та чоловіків, які вчинили насильство);
  • налагодження функціональної моделі міжвідомчої взаємодії у виявленні, реагуванні та наданні соціальних послуг з протидії насильству в сім’ї та щодо жінок, в т.ч. створення або посилення діяльності місцевої міжвідомчої робочої групи з протидії насильству щодо жінок;
  • імплементацію у практичну діяльність Програми корекційної роботи з чоловіками, які вчинили насильство, та Програми корекційно-реабілітаційної роботи з дівчатами (14-18 років) та жінками, які пережили насильство(організації, які отримають малі гранти, пройдуть відповідне навчання за вказаними програмами);
  •  проведення інформаційного заходу/заходів, присвячених привернення уваги громадськості до протидії насильству щодо жінок (захід/заходи можуть бути присвячені кампанії «16 днів проти гендерного насильства», Міжнародному жіночому дню тощо).

Тривалість проектів: до 12 місяців (з 1 жовтня 2015 року по 31 жовтня 2016 року).

Вимоги до оформлення проектних пропозицій:

Заявки на конкурс подаються українською мовою за формою, що додається. Заявка має включати описову частину та бюджет.

Документи, які мають бути долучені до аплікаційної форми: 

  • копія статуту апліката.
  • копія документа про державну реєстрацію апліканта; копія рішення про внесення до Реєстру неприбуткових організацій апліката; копії балансів станом на 31.12.12 р., 31.12.13 р., 31.12.14 р.
  • опис діяльності організації за останні три роки у сфері діяльності проекту, що подається на конкурс, з додаванням Інтернет-посилань, що демонструють таку діяльність (до 2-х торінок);
  • рекомендаційний лист/листи від державних установ та/чи організацій, з якими аплікат співпрацює в рамках діяльності, дотичної до теми програми.

Порядок проведення конкурсу:

Заявки приймаються до 18.00 18 вересня 2015 року.

В період з 19 вересня по 27 вересня 2015 року командою та експертами проекту проводиться відбір проектів, що отримають фінансування.

Підсумки конкурсу будуть оголошені 30 вересня 2015 року.

Додаткова інформація:

Апліканти будуть повідомлені про результати розгляду заявок електронною поштою.

Причини відхилення заявок не повідомляються.

Матеріали, подані на конкурс, не повертаються.

Заявки, оформлені з порушенням зазначених вимог, розглядатися не будуть.

Заявки (описова частина та бюджет) і скан копії додаткових документів (з переліку) слід надсилати електронною поштою на наступну адресу: [email protected], в темі листа просимо зазначати наступне: «Конкурс малих грантів, ________ (назва організації, що бере участь у  конкурсі)». 

Оцінка заявок буде здійснюватися експертною комісією, яка складатиметься з представників УФГЗ, ВГЦ «Волонтер», ЄС, Міністерства соціальної політики, незалежних експертів. Процес оцінки буде задокументований у формі протоколу та списку організацій відповідно до суми набраних балів та оціночних процедур.

Контакти

  • МБФ «Українська фундація громадського здоров’я»
  • Ірина Семенко
  • (044) 278 23 58
  • http://www.healthright.org.ua/uk/

Коментарі

Чумак Оксана Володимирівна   3107 днів тому   #  

Доброго дня, де можна подивитися результати конкурсу?

  •   Пiдписатися на новi
Катерина Полякова   3107 днів тому   #  

Доброго дня! Будь ласка, зверніться із цим запитанням до контактної особи, яка вказана під текстом.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.