bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ТОП-5 грантів для підтримки підприємництва та самозайнятості внутрішньо переміщених осіб
19.09.2015

Близько півтора мільйона людей під тиском воєнних дій на території Донецької та Луганської областей були вимушені виїхати в інші регіони України. Внутрішньо переміщені особи зіштовхуються з багатьма проблемами – пошуком житла та роботи, психологічною та соціальною адаптацією на новому місці, труднощами у відкритті власної справи. ГУРТ підготував підбірку грантів, що допоможуть вимушеним переселенцям реалізувати власні ідеї та ініціативи, які вирішать проблеми у їхньому житті та сприятимуть розвитку приймаючого регіону.

ГО «Подільський центр «Гендерна рада» за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ) на теренах Хмельницької області  реалізує проект «Стабілізаційна підтримка внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад у розвитку мікропідприємництва». Для учасників проекту відбудуться навчальні тренінги, протягом яких надаватимуться консультації з підготовки бізнес-планів. У разі успішного захисту бізнес-плану учасники отримають кошти для придбання професійного обладнання, інструментів або інших активів для потреб власного бізнесу. Учасниками проекту можуть стати переселенці із тимчасово окупованої території та зони проведення АТО (жінки віком від 18 до 53 років, чоловіки – від 18 до 58 років), що проживають у Хмельницької області та зареєстрували власний бізнес. Для розвитку власного бізнесу можливе виділення коштів у сумі від 900 до 2500 доларів США. Дедлайн – 23 вересня 2015 року. Детальніше – тут.

Міжнародна Організація з Міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Об'єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії розпочала проект підтримки внутрішньо переміщених осіб та місцевих громад в Україні. У програмі можуть брати участь ВПО з Донецької, Луганської областей та Криму – жінки віком від 18 до 53 років (перевага віддається одиноким жінкам з дітьми, жертвам домашнього насильства та інших видів гендерного насильства) та чоловіки віком від 18 до 58 років, що офіційно зареєстровані в Києві та Київській області та хочуть в перспективі започаткувати власну справу або є підприємцями-початківцями; вже ведуть бізнес і хочуть його розширити, мають свідоцтво ФОП, ПП чи ТзОВ; мають бажання отримати нові знання щодо пошуку роботи та здобути нову професію чи підвищити кваліфікацію. У рамках програми будуть проведені дводенні тренінгові навчання за вибраною темою із зазначених трьох («Самозайнятість», «Мікропідприємництво» та «Професійне орієнтування»). Після завершення тренінгів відбудуться консультації із  написання бізнес-планів. Тренінги відбудуться 28-29 вересня 2015р. та 2-3 жовтня 2015 р. у м. Києві. Найкращі бізнес-плани отримають грантову підтримку від 500 до 2500 доларів США. Дедлайн – 24 вересня 2015 року. Детальніше – тут.

Програма розвитку ООН запрошує внутрішньо переміщених осіб та місцеве населення Донецької та Луганської областей (з підконтрольних Уряду України територій) взяти участь у конкурсі на здобуття малих грантів для започаткування та/або відновлення підприємницької діяльності. Подані на конкурс бізнес-плани мають демонструвати високий потенціал та довгострокові перспективи отримання прибутку та мати реалістичні ринкові показники, передбачати створення умов для самозайнятості та/або створення додаткових робочих місць, включаючи й для членів сімей. У конкурсі можуть брати участь фізичні особи, які мають офіційний статус внутрішньо переміщених осіб та проживають на території Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Луганської, Одеської, Полтавської та Харківської областей; а також фізичні особи з числа місцевого населення Донецької та Луганської областей, які мають підтвердити місце реєстрації свого проживання. Розмір гранту на реалізацію одного бізнес-проекту може становити  від  75 000 до 225 000 грн. Дедлайн 1-го раунду конкурсу – 25 вересня 2015 року, 2-го – 8 жовтня 2015 року. Детальніше – 1, 2.

Фонд громади Житомира за підтримки Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) та UKAID реалізує програму сприяння самозайнятості (бізнесу) внутрішньо переміщених осіб (ВПО) із Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. У програмі можуть взяти участь офіційно зареєстровані ВПО (чоловіки віком 18-58 років та жінки віком 18-53 років), які проживають у Житомирі та Житомирській області та мають труднощі з постійним працевлаштуванням.  Для одержання грантів у розмірі до 2500$ обов’язкова реєстрація бізнесу на момент отримання такої підтримки та попередній досвід ведення підприємницької діяльності. Для отримання гранту у розмірі до 900$ такі вимоги є додатковою перевагою. Для участі у програмі необхідно заповнити анкету та пройти співбесіду. Дедлайн - 25 вересня 2015 року. Детальніше – тут.

Карітас України розпочав новий етап проекту «Підтримка підприємництва». У конкурсі можуть взяти участь внутрішньо переміщені особи, які зараз проживають у Харківській, Полтавській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій та Луганській областях. У рамках проекту буде проведено конкурс заявок на отримання бізнес-грантів від 15 000 до 50 000 гривень. Дедлайн – 28 вересня 2015 року. Детальніше – тут

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.