bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект на підтримку громадських організацій у Донецькій та Луганській областях
05.07.2016

Західноукраїнський ресурсний центр у партнерстві із Центром Громадської Адвокатури та Товариством Лева запрошують зареєстровані українські неурядові організації, що діють на території Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем української влади, подати заявки на конкурс з відбору партнерських організацій для участі у проекті «Громадський пояс Донбасу».

Мета проекту: посилити роль громадянського суспільства у сприянні проведення демократичних реформ на території Донецької та Луганської областей.

Територія реалізації проекту

Територія Донецької та Луганської областей, що перебувають під контролем української влади.

Хто може брати участь у конкурсі?

Неурядові організації, що мають принаймні один рік досвіду діяльності на території Донецької та Луганської областей, що перебувають під контролем української влади.

Тематика проекту

В рамках проекту ЗУРЦ та партнери мають намір передати знання та досвід, набутий  організаціями перспективним неурядовим організаціям у Донецькій та Луганській областях, створити та зміцнити Коаліцію місцевих НУО.

7 НУО, що будуть відібрані в результаті відкритого конкурсу, отримають фінансову підтримку реалізації операційних планів та підтримку у впровадженні місцевих громадських ініціатив.

28 представників організацій-переможців візьмуть участь у Школі демократичного лідерства, де здобудуть базові навики, інструменти, моделі та схеми успішної роботи для розвитку громадянського суспільства.

Після участі у Школі учасники матимуть можливість застосувати на практиці здобуті знання та навики шляхом реалізації місцевих громадських ініціатив. Прикладами позитивного впливу місцевих громадських ініціатив можуть бути:

  • покращення якості адміністративних послуг,
  • залучення громадян до процесу прийняття рішень на місцевому рівні,
  • розробка та реалізація місцевих програм,
  • мобілізація громади з метою вирішення конкретних питань соціального плану та житлово-комунальних послуг,
  • більш ефективна інтеграція ВПО (внутрішньо переміщених осіб) у місцеві громади тощо. 

Партнерські НОУ, які підвищать свою ефективність завдяки участі в проекті, створять на своїй базі ресурсні центри підтримки громадських ініціатив.

Фінансова підтримка в рамках проекту

В рамках проекту планується надання фінансової підтримки семи відібраним НУО в два етапи:

1 етап. Фінансова підтримка реалізації операційних планів семи відібраним НУО (до 12 000 Євро), яка буде здійснюватися у три способи:

  • у формі прямих закупівель обладнання та утримання приміщень і технічних засобів (у випадку ефективної реалізації ініціатив обладнання буде передано на баланс організаціям);
  • в рамках системи ваучерів (можна запропонувати ваучери або організаціям, або окремим особам, які можна використовувати для консалтингових чи навчальних послуг);
  • грантова підтримка збільшення інституційного потенціалу цільових НУО та розробка стратегічного плану розвитку.

2 етап. Фінансова підтримка 7 ресурсним центрам, створених на базі відібраних НУО з реалізації місцевих громадських ініціатив (до 15 000 Євро), в рамках якої будуть підписані грантові контракти з кожним з партнерів шляхом стандартної грантової процедури та вимог стосовно відповідності діяльності поставленим цілям та завданням, часовим рамкам, фінансовій дисципліні та звітності.

Комісія оголосить про своє остаточне рішення та затвердження семи НУО – партнерів проекту.

Для участі у конкурсі заявники повинні надіслати наступні документи:

  1. Оригінал та скановану версію заявки згідно затвердженої форми (сканована версія заявки повинна містити ту ж саму інформацію, що й оригінал, в т. ч. підпис та печатку). У разі розбіжності між інформацією в оригіналі та електронній версії, до уваги береться оригінал.
  2. Копія Витягу з єдиного державного реєстру неприбуткових організацій
  3. Копія довідки про взяття на облік платника податків
  4. Копія Статуту організації
  5. Резюме керівника організації
  6. Будь-яка інформація, що свідчить про проведені Вашою організацією заходи та реалізовані проекти (інформаційні матеріали, посилання на Інтернет ресурси тощо).

Як подавати заявки на участь в конкурсі?

Оригінал заявки з підписом та печаткою повинна бути принесена власноруч, кур’єром або надіслані поштою на адресу ЗУРЦ: вул. Лисенка 21, м. Львів 79008, Україна до 18:00 год. 18 серпня 2016 року. Сканована версія заявки повинна бути надіслана на електронну адресу[email protected] до 18:00 год. 18 серпня 2016 року. В темі листа слід вказати “Конкурс на участь у проекті “Громадський пояс Донбасу”. Заявки, надані пізніше цього терміну, до розгляду не приймаються.

Результати І-го туру конкурсу будуть надіслані заявникам електронною поштою до 01 вересня 2016 року.

ЗУРЦ залишає за собою право приймати або відхиляти проектні заявки, а також анулювати процес відбору й відхиляти всі проектні заявки в будь-який час до підписання Угоди. При цьому ЗУРЦ не нестиме жодних зобов’язань перед організаціями.

До розгляду не приймаються заявки у разі, якщо:

  • заявки, надіслані пізніше кінцевого терміну;
  • заявник не має статусу юридичної особи;
  • організація-заявник знаходиться поза межами цільових регіонів, тобто території Луганської та Донецької областей що перебувають під контролем української влади;
  • заявник є релігійною громадою або політичною партією;
  • відсутні відповіді на будь-який пункт заявки;
  • відсутні додатки до заявки.

У разі виникнення питань щодо складання заявки, надсилайте їх на електронну адресу [email protected] до 18 липня 2016 року. Після вказаного терміну запитання не приймаються. Всі відповіді будуть розміщені на сайті www.zurc.org до 25 липня 2016 року.  УВАГА! КОНСУЛЬТАЦІЇ В ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ НЕ НАДАЮТЬСЯ! 

Детальна інформація, критерії оцінки та аплікаційна форма проекту у додатках до цьго оголошення та на сайті ЗУРЦ.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.