bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс проектів в рамках програми «Бюджет участі міста Хмельницького»
21.10.2016

17 жовтня 2016 р.  розпочато прийом проектів для участі в програмі «Бюджет участі міста Хмельницького». Пріоритетні напрямки проектів: житлово-комунальне господарство, освіта, охорона здоров’я, соц захист, спорт, культура, охорона навколишнього середовища.

Подавати проекти на виконання Бюджету участі можуть особи, які досягли 18 річного віку і проживають у місті Хмельницькому. Проекти повинні бути спрямовані на поліпшення екологічного стану та комфорту проживання мешканців, естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста. Вартість проекту не повинна перевищувати 100 000,00 гривень.

У 2017 році на фінансування проектів громадськості планують виділити 1 млн грн,

у 2018 році - 2 млн грн., а вже у 2019 році - 3 млн гривень.

27 жовтня та 3 листопада Інститут Регіонального Розвитку в рамках реалізації проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» (що виконується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень) проводить навчання з підготовки проектів на виконання Бюджету участі міста Хмельницького. Детальніше за інформацією слідкуйте на сайті Інституту www.institute.lviv.ua та на сторінці у Facebook, а також у відкритій групі «Громадський проект. Хмельницький» у Facebook.

  • При подачі проекту автори мають надати наступну інформацію про проект:
  • Назва проекту
  • Категорія проекту
  • Короткий опис проекту (не більше 50 слів)
  • Проблема, на вирішення якої він спрямований
  • Мета проекту
  • Пропоноване рішення вирішення проблеми і його обґрунтування
  • Основні групи мешканців, які зможуть користуватися результатами реалізації проекту
  • План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)
  • Ключові показники оцінки результату проекту
  • Бюджет проекту
  • Очікуваний термін реалізації проекту

Проекти подаються в електронному або паперовому вигляді у пункт супроводу Бюджету участі – Управління адміністративних послуг (вул. Соборна, 16). Проекти подаються автором особисто разом зі списком осіб, які підтримали даний проект (не менше 50 осіб). Електронна система «Громадський проект» є загальнодоступною та дає можливість створити власний кабінет автора проекту. Автор проекту здійснює реєстрацію в електронній системі за допомогою авторизації через електронну пошту, внесення номера та серії паспорта.

Усі подані проекти підлягають попередній оцінці, яку здійснює управління економіки Хмельницької міської ради. Подальшу оцінку здійснюють відповідальні виконавчі органи за галузевою ознакою. Управління економіки Хмельницької міської ради надає Комісії з питань Бюджету участі звіти про аналіз відповідності проектів. До складу Комісії входять представники виконавчих органів міської ради (6 осіб) та представники громадських організацій та депутатського корпусу (6 осіб). Усі проекти, що отримали позитивну оцінку Комісії, публікуються в електронній системі. Після цього здійснюється голосування за остаточно відібрані проекти. Одна особа може голосувати за 5 проектів. Після завершення кінцевого терміну голосування електронна система автоматично здійснює підрахунок голосів, визначає проекти-переможці. Ті проекти, які наберуть найбільшу підтримку хмельничан, будуть взяті до реалізації у 2017 році.

Бюджет участі або партисипативний бюджет є однією з форм демократії участі на місцевому рівні, що забезпечує «системний механізм» залучення громадян до процесу прийняття бюджетних рішень певної територіальної громади. Якщо маєш цікаву ідею для розвитку твого міста приходь та дізнайся як правильно описати свій проект та подати його.

Дедлайн - 15 листопада 2016 р. 

Більше інформації можна дізнатися на сайті Хмельницької міської ради http://bit.ly/2dKIMBw

Контакти

  • Хмельницька міська рада
  • +38 (0382) 65-61-16

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.