bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ПРООН оголошує конкурс міні-ініціатив для представників активних громадян
06.10.2017

Програма розвитку ООН в рамках реалізації Проекту ПРООН «Відновлення та примирення в охоплених конфліктом громадах України» (що реалізується за підтримки Уряду Швеції та Швейцарської конфедерації), оголошує конкурс міні-ініціатив для груп активних громадян, що брали участь у візитах для Луганської та Донецької областей за підтримки ПРООН з питань соціальної єдності та примирення. Дедлайн – 30 жовтня 2017 р.

Більше грантів у розділі Гранти.

Метою конкурсу є підтримка міні-ініціатив, направлених на вирішення спільних проблем територіальних громад Луганської та Донецької областей шляхом заходів та механізмів з соціальної єдності та примирення.

Сума проектної ініціативи не має перевищувати 2 тис. дол. США за поточним курсом ПРООН. Також ПРООН зберігає за собою право в подальшому розповсюджувати інформацію про результати реалізації міні-ініціатив у ЗМІ, на онлайн платформах, в соціальних мережах та заходах ПРООН з метою поширення інформації про шляхи вирішення актуальних проблем розвитку територіальних громад.

Учасниками конкурсу можуть стати активні групи громадян, журналісти, представники організацій громадянського суспільства, які брали участь у обмінних візитах, що організовувались ПРООН для Луганської та Донецької областей.

Для участі необхідно завантажити та заповнити форму проектної заявки  (скачати тут: https://drive.google.com/file/d/0B1xH_MonTbmRcVY5Q08zdHY4SmM/view?usp=sharing ) і надіслати її на електрону адресу [email protected]

Основні завдання конкурсу:

-        побудова діалогу та налагодження партнерських зв’язків між представниками влади, громади та бізнесу, з наголосом на групи бенефіціарів з числа представників громадськості, закладів освіти та ЗМІ, які мають спільне бачення розвитку власної території в контексті соціальної єдності та згуртованості для вирішення спільних проблем громади та побудови миру;

- відбір проектів з подальшим їх фінансуванням за рахунок коштів Проекту ПРООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» та інших незаборонених джерел українським законодавством (можливо дофінансування бюджетних, приватних спонсорів, інших донорів) у розрахунку не більше ніж 2 тис. дол. США по відповідному поточному курсу на момент подання проекту та за правилами закупівель ПРООН.

Основними напрямами, за якими розробляються проекти, є:

  •    культура, просвітницька діяльність та навчання;
  •    підтримка ЗМІ, у тому числі й громадських;
  •    організація ефективної системи надання послуг населенню;
  •    розроблення і реалізація проектів енерго- та ресурсозбереження;
  •    розвиток ефективних механізмів управління на місцевому рівні;
  •    удосконалення процедури прийняття рішень місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування;
  •    удосконалення системи планування, забудови і благоустрою населених пунктів;
  •    удосконалення механізмів громадської безпеки;
  •    охорони довкілля;
  •    розвиток “сільського зеленого” і “зеленого” туризму;
  •    впровадження механізмів ефективного використання фінансових, земельних, майнових та інших ресурсів розвитку територіальних громад;
  •    розвиток підприємництва;
  •    модернізація інженерної інфраструктури в населених пунктах;
  •    реформування системи охорони здоров’я, освіти та соціального забезпечення на місцевому рівні;
  •    будь-які інші ініціативи,

але доцільність яких можна обґрунтувати з точки зору теми соціальної єдності, побудови діалогу та миру.

Кінцевий термін подання проектів – 30 жовтня 2017 року. Рішення про перемогу протягом 5 днів прийме  Рада Конкурсу. Про перемогу персонально повідомлять переможців Конкурсу.

Контактна особа: Анна Борова, [email protected]

Контакти

Коментарі

Олександр Малицький   2377 днів тому   #  

Чи розглядатимуться пропозиції варіантів примирення , запропновані з ін областей для Донецька і Луганська?
З повагою, Олександр Малицький, 093-5549446

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Склярова   2376 днів тому   #  

Так, але за умови, що особа (або група осіб з інших регіонів) були на зустрічах (або зустрічали) під час візитів наші делегації та ініциатива вказана в заявці буде направлена для реалізаіцї на Сході (або для осіб з Луганської або Доенцької областей). Але, кожна подана ініціатива будет розглянута та рішення прийме відповідна Комісія. Може ініціатива буде настільки чудова, що буде заслуговувати на підтримку й позамежами Конкурсу.

  •   Пiдписатися на новi
Тетяна Войтюк   2374 дні тому   #  

Я була учасницей проекту "Пліч-о-пліч" восені 2015 р. Та організовували діалог та заходи з соціальної згуртованості у громаді Донецької області. Є потреба у фанансуванні проекту на задану тему конкурсу. Чи можу я подавати заявку?

  •   Пiдписатися на новi
Ірина Склярова   2374 дні тому   #  

Комісія конкурсу прийме відповідне рішення.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.