bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проект «Місто для всіх» показав Одесу «очима» людини з обмеженими можливостями
18.10.2013

Станом на 01.07.2013р . на обліку в районних управліннях соціального захисту департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради перебувало 1248 колісних інвалідів. Про це повідомляє прес - служба соціальної Ініціативи «Місто для Всіх».

Однак, те , що ми так рідко бачимо людей з обмеженими можливостями свідчить про те, що місто не пристосовано для їх нормальної життєдіяльності. У мільйонному місті, в наявності є лише 44 автобуси і 21 тролейбус, пристосовані для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. При цьому, за словами інвалідів, підприємства - перевізники часто не дотримуються графіку руху, що створює проблеми у вільному переміщенні цієї категорії громадян.

Також у місті не розвинена необхідна інфраструктура. У багатьох підземних переходах відсутні пандуси, а там, де вони встановлені, кут нахилу не дозволяє самостійно спуститися і піднятися. Більшість з’їздів з тротуарів не мають спеціальних пологих спусків, високі бордюри в центрі міста, створюють великі простори неможливі для відвідування.

Проектом «Місто для всіх» була передбачена зйомка відеоролика, який показав би Одесу «очима» людини з обмеженими можливостями. На жаль, в ході зйомки ініціативна група зіткнулася з багатьма труднощами. Виявилося, що інваліду самостійно виїхати з території привокзальної площі просто неможливо.

Більш докладно з усіма проблемами можна ознайомитися в відео.

 

Також проектом передбачено створення спеціального Інтернет-ресурсу - www.cityforall.od.ua, на якому всі бажаючі можуть відзначити місця, недоступні для осіб з обмеженими можливостями. Тільки за 2 дні функціонування сайту, кількість таких місць перевищила 100.

Контакти

  • Попов Євген (067) 623-73-72

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.