bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

USAID у співпраці з ВР сприятиме зміцненню парламентської системи в Україні
13.04.2014

Сьогодні Верховна Рада України та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) спільно започаткували програму «RADА: підзвітність, відповідальність, демократичність» (Responsible, Accountable and Democratic Assembly - RADA), який триватиме наступні п’ять років та має сприяти діяльності представницького, підзвітного та незалежного органу законодавчої влади в Україні.

«Це – важливий крок у наданні Сполученими Штатами Америки подальшої допомоги у розвитку української демократії», - зауважив Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. «У тому новому середовищі, у якому нині опинилася Україна, одне з найбільш нагальних питань полягає у формуванні потужної та збалансованої системи влади. І наріжним каменем такої системи є законодавча влада, яка найбільш безпосереднім чином представляє волю українського народу».   

Програма USAID RADA сприятиме народним депутатам України у розбудові відносин з виборцями та вдосконаленні своїх представницьких функцій. Ще одне її завдання полягає у зміцненні та розширенні заходів з просвіти громадян, моніторингу діяльності парламенту та співпраці з народними депутатами, що допоможе збільшити рівень підзвітності їх роботи. Програма також сприятиме розвитку незалежності парламенту як однієї з основ врівноваженого розподілу влади поміж трьох її основних інститутів.

Програма RADA стане продовженням успішної діяльності попередніх проектів USAID, які впроваджувалися Агентством та іншими міжнародними донорами з 1994 року з метою безпосередньої допомоги парламенту та організаціям громадянського суспільства України.

Виконавцем програми RADA є консорціум відомих українських громадських об’єднань, що працюватиме під проводом Фонду Східна Європа. Серед партнерів програми – такі організації, як «Інтерн’юз-Україна», Громадянська мережа «ОПОРА» та Лабораторія законодавчих ініціатив.   

Для того, щоб отримати додаткові відомості про цей проект та інші напрями діяльності Фонду Східна Європа, просимо звертатися до менеджера з питань комунікацій Катерини Копчук за адресою електронної пошти kkopchuk@eef.org.ua, або за тел. (+380-44) 200-38-25. Більш детальна інформація про програму RADAтакож буде розміщена на сайті www.eef.org.ua

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) – це та установа, через яку американський народ вже 50 років забезпечує економічну та гуманітарну допомогу багатьом країнам світу. В Україні така допомога надається за трьома основними напрямами: охорона здоров’я та сприяння соціальним перетворенням, економічне зростання, а також розвиток демократії та досконалого врядування. USAID надає економічну та гуманітарну допомогу Україні з 1992 року. Додаткові відомості про програми Агентства в Україні Ви можете отримати у Відділі інформації та зв’язків з громадськістю за телефоном (044) 521-57-41, завітавши на Інтернет-сторінку http://ukraine.usaid.gov чи на сторінку у соціальній  мережі Facebook https://www.facebook.com/ USAIDUkraine/

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.