bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Уряд ухвалив проект Антикорупційної стратегії України на 2014-2017 роки
04.07.2014

На засіданні 2 липня 2014 року Кабінет Міністр схвалив першочергові заходи з подолання корупції на період до кінця 2014 р. Крім цього, Уряд також схвалив законопроект щодо затвердження Антикорупційної стратегії на наступні три роки який розробляли громадські експерти спільно з Міністерством юстиції.

Над стратегією більше ніж півроку працювали   Transparency International Україна, Реанімаційний Пакет Реформ,  Центр Протидії Корупції,  Центр політико-правових реформ а також  експерти: Дмитро Котляр, Віталій Шабунін, Дарина Каленюк, Олексій Хмара, Микола Хавронюк, Наталія Ковальчук. Великий внесок у написання та затвердження стратегії зробив Руслан Рябошапка, заступник Міністра юстиції України.  Завдяки голові Комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинність і корупцією Віктору Чумаку було організовано широку суспільну дискусії щодо нової антикорупційної стратегії. В стратегії узагальнено пропозиції громадськості, бізнесу та міжнародної спільноти, висловлені за результатами низки публічних обговорень та експертних консультацій. У документі визначено комплекс першочергових заходів, спрямованих на зменшення рівня корупції в Україні та формування базису для подальших антикорупційних реформ.

За словами Олексія Хмари, виконавчого директора Transparency International Україна: «Це важливий крок Уряду назустріч суспільству. Подібна cтратегія - це найбільш консолідована «дорожня карта» з виконання міжнародних рекомендацій у сфері протидії корупції. Для того, аби наша країна розвивалася сьогодні необхідний узагальнений стратегічний план антикорупційного реформування держави, закріплений на законодавчому рівні і обов’язковий для виконання всіма органами влади».

Як повідомив Міністр юстиції Павло Петренко:«Це системний документ, який передбачає законодавчі ініціативи і чіткі кроки у боротьбі з корупцією, які Парламент повинен затвердити і нести спільну політичну відповідальність з Урядом і з інститутом Президента, коли цей закон набуде чинності».  Законопроект проект буде спрямовано на розгляд Парламенту.

Громадські експерти дякують Міжнародному Фонду “Відродження” та Програмі розвитку ООН в Україні за постійну підтримку зусиль громадськості у просуванні в Україні першочергових  реформ доброчесності. 

Фіналізована версія проекту Антикорупційної стратегії доступна у вигляді законопроекту та  у вигляді інфографіки на сайті Transparency International Україна.

 

Контакти

  • Ольга Тимченко
  • 050 352 96 18

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.