bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

КВУ відзначає в Одесі тенденцію до збереження старої політичної еліти
09.10.2015

Закон «Про місцеві вибори» не відповідає запитам виборців, оскільки виглядає недостатньо доопрацьованим та діє перш за все в інтересах партій, уже присутніх у парламенті. Таку думку висловив під час круглого столу на тему: «Політична осінь на Півдні: больові точки Одеської області», який відбувся в Одесі 8 жовтня, голова Одеської обласної організації «Комітету виборців України» Анатолій Бойко.

«Верховній Раді запропонували вибирати між старим законом про вибори і чотирма варіантами нового закону, і з чотирьох варіантів серед яких були і кращі за нинішній, обрали найгірший», - зазначив Анатолій Бойко.

Недоліками закону представник КВУ назвав і псевдо-відкриті списки, і підвищений прохідний бар’єр, і фактично заборона самовисуванцям балотуватися до місцевих рад.

«Маловідомі громадські працівники та активісти, які хотіли б щось змінити на краще, повинні йти в якусь партію, а в партії на них ніхто не чекає, там шукають людей, які можуть щось принести: гроші або імідж, а активісти не можуть ні того, ні іншого. Крім того, п’тивідсотковий бар’єр не дає мало «розкрученим» партіям пробитися до місцевих рад, і, відповідно, не відбувається партійної ротації», - зазначив Анатолій Бойко.

Зменшення кількості депутатів міських рад, гарантоване новим законом, представник КВУ теж не вважає позитивним явищем.

«На Одещині до місцевих рад намагаються пробитися 70% нинішніх депутатів, і, незважаючи на те, що є велика кількість громадських активістів, у них дуже мало шансів. Є така гра, у якій діти під музику бігають навколо стільців, так от «стільців» стало менше, а «дітей»– більше », - зауважив А. Бойко.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.