bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Десятки переселенців долучилися до флешмобу #переселенціНЕголосують у соцмережах
23.10.2015

8 жовтня громадська ініціатива КримSOS і видання «Українська правда» запустили кампанію на підтримку виборчих прав переселенців. Фотопроект «Вимушено безголосі. Прописка, що змушує мовчати» визвав активну дискусію в соцмережі і став причиною флешмобу.

Проблема виборчих прав 1,5 млн переселенців на місцевих виборах 25 жовтня залишається невирішеною. Для того, аби привернути до неї увагу громадськості, активісти КримSOS запросили 12 активістів, діячів культури та мистецтва із Криму та сходу України долучитися до фотопроекту «Вимушено безголосі. Прописка, що змушує мовчати». Умови участі були простими: сфотографуватися із табличкою, закриваючи рот, на якій написані прізвище та ім’я учасника та вказано його прописку. Ідея полягала в тому, що для 1,5 млн осіб прописка стала тим фактором, який перекреслив конституційне виборче право.

Кампанія стала причиною великої дискусії в соціальних мережах. Так, люди обговорювали, чи справедливо буде, якщо вимушені переселенці обиратимуть місцеву владу. Багато коментарів акцентували увагу на тому, що вони є не вимушеними, а тимчасовими переселенцями. Але факт залишається фактом: маємо 1,5 млн саме вимушено, а не тимчасово переміщених осіб, а їх конституційне право голосу, в тому числі і на місцевих виборах, порушено. Інша річ, що влада не встигла розглянути законопроект, підготований громадськими організаціями. Інша річ, що не розроблено механізм голосування для них.

«Ми ніяк не очікували, що незабаром розпочнеться флешмоб і небайдужі люди почнуть писати свої імена і назви рідних міст, закриваючи ними вуста. Фото активно поширювалися у соцмережах з хештегами #переселенціНЕголосуть та #вимушенобезголосі. Ми не могли залишатися осторонь і оголосили флешмоб», - зазначила Таміла Ташева, координатор ініціативи КримSOS.

Нагадуємо Вам, що місцеві вибори відбудуться вже 25 жовтня. 1,5 млн переселенців позбавлені права голосу, незважаючи на те, що їм є що сказати.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.