bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У приймальнях Фонду розвитку Миколаєва за рік надали 1100 послуг безоплатної правової допомоги
28.12.2015

У 2015 р громадські приймальні Фонду розвитку м. Миколаєва (ФРММ) активно включилася в роботу мереж правових приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) в м. Миколаєві та Миколаївської області. Триває супровід оскарження Вищому адмінсуді законних прав мешканців м. Миколаєва - споживачів ЖК-послуг.

У 2015 році як у мережі приймалень Фонду, так і з використання ІТ , була надана безоплатна правова допомога більш, ніж 1100 клієнтам, більша частина з яких, малозабезпечені верстви населення, а також жертви порушень прав людини. З метою системних рішень виявлених проблем, організацією було ідентифіковано 15 стратегічних судових справ, які спільно з партнерами просуваються в Європейському суді з прав людини.

Згідно з меморандумами про співпрацю з Першим (від 12.10.15 р) та  Другим (від 10.11.15р) місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги ми об’єднали зусилля з організації надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві. Таким чином, Фонд надає первинну, а два місцеві центри разом надають вторинну безоплатну правову допомогу вразливим категоріям миколаївців.

Також здійснюємо документування порушень прав людини, пов’язаних із конфліктом на Донбасі. Суть ініціативи полягає в тому, щоб зафіксувати будь-які порушення прав на життя, свободу від катувань, майнових прав тощо. Опитування проводиться за спеціально розробленими анкетами. Респондентами виступають чотири групи осіб: внутрішньо переміщені особи (ВПО); особи, які перебували в заручниках (полоні); особи, які отримали поранення; рідні і знайомі осіб, які загинули, зниклих без вісті. Таке документування порушень прав людини є надзвичайно важливим кроком для здійснення правосуддя в національних та міжнародних інстанціях в майбутньому.

Наш фокус це не тільки правова допомога конкретній людині, а формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги на основі  взаємодії між усіма надавачами правової допомоги.

У 2016 році Фонд не тільки продовжить надавати безоплатно правову допомогу та адвокасі права споживачів ЖК - послуг, але і сформує дієву модель надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві та м. Вознесенську. Листи про партнерство підписали: миколаївський і вознесенський міські голови; головне територіальне управління юстиції в Миколаївській області; перший та другий місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги; вознесенський ОСН «Перлина гаю»; херсонський «Фонд милосердя та здоров’я»; ГС УГСПЛ.

Запрошуємо у громадську приймальню ФРММ, що працює з 10-00 до 17-00 кожний вівторок та четвер за адресою: вул. Севастопольська 15 кв 3 м. Миколаїв. Тел/факс: 0512 47-38-79. Або через :https://www.facebook.com/fondrazvitia?sk=wall, www.frgn.mk.ua E-mail: [email protected].

Діяльність прийомних ФРММ здійснюється в рамках ініціативи Української Гельсінської Спілки з прав людини, за фінансової підтримки Уряду Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку (SIDA) та Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), програма “Права людини понад усе” (Human Rights First).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.