bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рубіжному обговорили інструменти громадського контролю та презентували новий інтернет-портал
25.04.2016

22 квітня в Рубіжному пройшов медіа-клуб «Інструменти участі громадян в реалізації політики на місцевому рівні», в ході якого учасники обговорили існуючі механізми підвищення прозорості органів місцевого самоврядування, співпраці місцевої влади і громадянського суспільства.

Під час заходу громадськості було презентовано інтернет - портал “Електронні петиції до органів місцевого самоврядування Луганської області“ - petition.lg.ua/ , який був створений з ініціативи ГО «Суспільна служба правової допомоги». Для створення петиції необхідно авторизуватись на сайті за допомогою облікового запису однієї з соціальних мереж або поштових сервісів, сформулювати зміст петиції і зібрати 250 підписів протягом 90 днів. Після цього петиція буде передана на розгляд до відповідного органу місцевого самоврядування. Відповідь буде розміщена на сайті в відведений законодавством термін. Портал електронних петицій до органів місцевого самоврядування дозволить залучити широке коло громадян до вирішення проблем їх громад, створити ефективні механізми громадського контролю та комунікації з владою.

- Електронні петиції - реально діючий механізм завдяки якому можна привернути увагу і влади, і громадськості до багатьох злободенних проблем, які цілком під силу місцевим органам самоврядування. Це хороша можливість як впливу, так і контролю з боку населення за органами влади, - говорить голова ГО « Суспільна служба правової допомоги» Максим Данильченко.

Громадська ініціатива «Муніципальна варта» реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

  • ГО «Суспільна служба правової допомоги»
  • Данильченко Максим Олексійович
  • [email protected]
  • 0990649654
  • petition.lg.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.