bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Голобській громаді провели масштабне соцопитування
22.07.2016

У Голобській об’єднаній громаді Ковельського р-ну в рамках реалізації проекту із написання Стратегії сталого розвитку провели масштабне опитування. Із загальної кількості населення трохи більше 8000 осіб свою думку щодо стану справ у громаді висловила 621 доросла людина. Звісно, таке соцдослідження не може претендувати на вичерпне, але є серйозний привід робити реальні висновки.

Нагадаємо, що робота ведеться в рамках проекту «Спільними зусиллями плануємо майбутнє громади». За підтримки програмної ініціативи МФВ «Демократична практика» проект реалізовують фахівці Обласної молодіжної громадської організації «Волинський Інститут Права» та ВОГО «Асоціація регіонального розвитку».

Тож у жителів громади, а це мешканці сіл колишніх Новомосирської, Майданської та Поповичівськох сільських рад, серед іншого запитували, чи розвивається, на їхню думку, селище/село, пропонували оцінити стан доріг, рівень медичного забезпечення та якості життя загалом.

На жаль, 46% (271) опитаних вважають, що їхнє селище (село) зупинилося в розвитку, а 28% (163) респондентів узагалі зізналися, що занепадає. Правда, майже стільки ж людей – а це 26% (155) опитаних – переконані у протилежному і поставили відмітку у графі «розвивається».

Щодо оцінки якості доріг, рівня медицини та ін., то ситуація виглядає приблизно так: стан доріг та тротуарів за 5-бальною шкалою отримали однакову кількість незадовільних та задовільних оцінок мешканців. Така ж ситуація із рівнем забезпеченості людей. Майже так само мешканці громади оцінили і рівень надання медичних послуг. Значно менша частина людей ставить за це позначку «добре». І лише одиниці вибрали «відмінно».

«Що, на вашу думку, заважає розвиткові селища/села?» – було наступним запитанням.

«Безробіття», – відповіли 486 (а це – 79%) респондентів. Майже однакова кількість людей – понад або 150 із опитаних – вважають, що причина ще й у підвищенні рівня злочинності, недостатній активності самих мешканців та відсутності допомоги. Не оминули увагою і житлову проблему – 126 людей назвали її основною причиною «застою». Потрапили у «чорний список» і фактори старіння населення, засміченість довкілля та несприятливі умови для розвитку бізнесу.

«Очевидно, що у громаді є проблеми, які необхідно вирішувати терміново. Водночас бачимо, що місцева влада робить крок назустріч людям і всіляко намагається залучити до роботи. Та усе ж представникам влади варто зробити із цього висновки й розставити пріоритети подальшої роботи, а громадянам – активізуватися і брати на себе більше відповідальності», – підсумувала керівник проекту, голова ОМГО «Волинський інститут права» Ірина Гайдучик.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.