bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся старт Європейського тижня мобільності
16.09.2016

16 вересня 2016 р.  у Києві на Контрактовій площі відбувся старт Європейського тижня мобільності, під час якого київська влада офіційно підтвердила свою участь та наміри розвивати сучасну систему міської мобільності, підписавши Хартію ЄТМ. 

Організаторами Європейського тижня мобільності в Києві цього року виступили КМДА та громадські організації, зокрема Асоціація велосипедистів Києва, яка організовує в столиці низку акцій під назвою "Дні без авто".

Темою Європейського тижня мобільності в 2016 році, який відзначають у понад 5 тис. міст Європи, є “Розумна і стала мобільність – інвестиція в Європу“. Зниження витрат на будівництво та утримання транспортної інфраструктури, зменшення витрат на охорону здоров’я та довкілля, позитивний вплив на сектор туризму та велобізнесу, збільшення роздрібної торгівлі та здорожчання нерухомості в привабливих районах – такі переваги дає розвиток велотранспорту вже сьогодні в Берліні та Кракові, Дубліні та Барселоні, в Парижі та Нью-Йорку. Крім того, зменшення використання автотранспорту в місті сприяє поліпшенню якості повітря і стимулює нашу фізичну активність, що може заощадити гроші в галузі охорони здоров’я.

Організаторами ЄТМ у Києві цього року виступили КМДА, громадські організації та активісти (Асоціація велосипедистів Києва, Екоцентр, ГО “Світ освіт”, співкоординатор Ради з урбаністики Києва Григорій Мельничук тощо).

Більше про значення і програму Європейського тижня мобільності тут.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.