bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запрацювала онлайн платформа громадських ініціатив «Мій Голос»
27.10.2016

3 жовтня в Україні запрацювала незалежна онлайн платформа громадських ініціатив Мій Голос - miygolos.org.ua, що надає можливість кожному громадянину України розмістити свою ініціативу.

Відмінність платформи громадських ініціатив Мій Голос від державних сайтів петицій полягає у тому, що вона є громадським проектом та не залежить від держави, політичних партій та груп впливу.

Проект впроваджується впроваджується ГО Мій Голос за методикою та технологією платформи manabalss.lv (Латвія). Платформа manabalss.lv є найуспішнішим проектом цифрової демократії у Європі. 47% громадських ініціатив, що зібрали необхідну кількість голосів, перетворились на законодавчі акти латвійського парламенту.

 Мій голос - це не лише майданчик для оприлюднення та підтримки громадських ініціатив. Кожному автору надається супровід та допомога у створенні ініціативи, експерта оцінка, інформаційна підтримка та допомога в адвокації ініціатив на рівні центральних органів законодавчої та виконавчої влади.

На першому етапі найважливішим завданням для команди Мій Голос є впровадження освітніх програм громадянської активності, які спрямовані на навчання активної частини суспільства грамотному та відповідальному використанню інструментів цифрової демократії.

«Логістика народної ініціативи дуже проста. Це ланцюжок, що поєднаний ланками: ідея – подача ініціативи – експертиза – робота платформи – адвокація та промоція – позитивний результат – втілення у життя, - розповідає координатор проекту Дмитро Лубкін. – Наша платформа цілком незалежна. Система захисту гарантує ідентифікацію такого рівня, що чітко дотримується вимоги:  1 людина = 1 голос, що повністю нівелює будь які сумніви у правдивості результатів голосування».

На сьогодні на незалежній платформі громадських ініціатив Мій голос громадянами України було розміщено дві ініціативи:

  • За надання народу України права законодавчої ініціативи;
  • За скасування акцизу, податків та заборони вільно користуватись авто, що були ввезені із за кордону.

Незалежна платформа громадських ініціатив Мій голос пропонує співпрацю  громадянам та організаціям, які бажають змінити ситуацію в Україні на краще.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.