bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині правові консультанти вчилися ефективно захищати права громадян
31.10.2016

28 жовтня 2016 р. у місті Кремінна відбувся перший тренінг для правових консультантів, волонтерів, представників органів місцевого самоврядування, адвокатів на тему надання якісної безоплатної правової допомоги бідним верствам населення, популяризації та розвитку культури надання правової допомоги pro bono та роботи пара-юристів в громадах Луганщини.

Під час тренінгу учасники з Сєвєродонецьку, Рубіжного, Лисичанську та Кремінського району розглянули систему безоплатної правової допомоги в Україні, стандарти роботи в сфері безоплатної правової допомоги, особливості організації та надання безоплатної правової допомоги в невеликих громадах та сільській місцевості.

Окрема частина заходу була присвячена міжнародному досвіду роботи пара-юристів та механізмам їх роботи в Україні, визначенню найбільш актуальних правових проблем жителів громад Луганської області. Всього для відібраної групи правових консультантів буде організовано 3 навчальні тренінги, після яких вони зможуть працювати в якості правових консультантів в громадах Сєвєродонецьку, Рубіжного, Лисичанську та Кремінського району.

Даний проект “Адвокаційна кампанія з розширення можливостей отримання та інтеграції первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні громад міст Рубіжне, Лисичанськ та Сєвєродонецьк” виконується в рамках Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

Олександр Андрєєв   2724 дні тому   #  

Сережа,вот из-за таких правозащитиков-"заробитчан" как ты и З.М.Ж. на Луганщине растет бытовая корупция и идет на смарку правозащитная детельность.Зачем соцработников КРЦСССДМ и работников районной библиотеки представлять как "правових консультантів, волонтерів, представників органів місцевого самоврядування, адвокатів з Сєвєродонецьку, Рубіжного, Лисичанську та Кремінського району" ? А ,ну да,нужно же зарабатывать,а грантодатели лохи,и так сьедят.Такими действиями правовая помощь лучше и доступней не станет.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.